Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

-

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Mere information til din rejse til Sirmione

Den lille by Sirmione, beliggende i den sydlige ende af Gardasøen i regionen Lombardiet i Norditalien, er et ideelt udgangspunkt for en ferie ved Gardasøen. Byen, der har omkring 8300 indbyggere, er især kendt for sit smukke, historiske centrum med middelalderlige stræder, det middelalderlige Scaliger-slot, og ruinerne af den romerske villa, Grotte di Catullo, der regnes for at være det bedste og fineste eksempel på en romersk villa i det nordlige Italien. 
 
Sirmione er også kendt for sit milde og sunde klima, sine smukke landskaber og grønne frodighed, der inkluderer oliventræer, cypresser, laurbærbuske og magnolier, samt et bredt udvalg af caféer, restauranter og små, eksklusive butikker.

Sirmiones historie

De første spor af menneskelig tilstedeværelse i Sirmione-området stammer fra det 6.- 5. årtusind f.Kr. 
 
Fra det 1. århundrede f.Kr. blev området omkring Gardasøen, herunder hvad der nu er Sirmione by, et foretrukkent feriested for rige familier fra Verona, der var den tids vigtigste romerske by i det nordøstlige Italien. 
 
I den sene romerske tidsalder (4.-5. århundrede e.Kr.) blev byen et forsvarspunkt for den sydlige bred af søen. Under lombardernes besættelse af Norditalien var byen hovedstad for et lombardisk retsvæsen, der var direkte underlagt lombardernes konge.
 
Byen faldt i hænderne på den adelige Scaliger-familie fra Verona i begyndelsen af det 13. århundrede, hvorfra byens slot af samme navn stammer.  I samme periode var Sirmione tilflugtssted for kættere. Sirmione blev en del af Republikken Venedig fra 1405 til 1797, hvorefter den blev annekteret af Habsburg-imperiet. I 1860 blev byen en del af kongeriget Italien.

Seværdigheder i Sirmione

Byens største seværdighed er den romerske villa, Grotte di Catullo, der - som nævnt - regnes for det bedste og fineste historiske eksempel på en romersk villa i det nordlige Italien. 
 
En anden af byens store seværdigheder er Scaliger-slottet, der blev bygget i 1277 af den berømte della Scala-familie, og som er et sjældent eksempel på en middelalderlig fæstning i Norditalien. Slottet ligger på et strategisk sted ved indgangen til halvøen, omgivet af en voldgrav, således at man kun kan nå det via to vindebroer. I dag rummer det et lille museum med lokale fund fra den romerske æra og et par middelalderlige artefakter.
 
Byen rummer også de tre historiske kirker, Sant’Anna della Rocca fra det 12. århundrede,  San Pietro in Mavino fra den lombardiske periode (år 765), men renoveret i det tidlige 14. århundrede, og Santa Maria Maggiore, der stammer fra det sene 15. århundrede.
 
Ud over disse seværdigheder rummer byen en række aktivitetsmuligheder, såsom minigolf, sejlads, windsurfing, ridning, badning i varme kilder, organiserede bådture rundt om halvøen og cykelture.

 
search map