Milano, Lombardiet Klosteret Santa Maria delle Grazie

Den Sidste Nadver
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Berømt mesterværk

Spisesalen i klosteret udgør en meget central og vigtig del af bygningen. Det er nemlig her at man på den nordlige væg finder Leonardo Da Vincis verdensberømte mesterværk ”Den Sidste Nadver”, som han malede fra år 1495 til år 1497. Vægmaleriet er 450 x 870 centimeter stort og fylder hele endevæggen. Det skildrer Jesus sidste måltid, da han påstår at en af hans tolv disciple vil forråde ham.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Mange restaureringer

Leonardo Da Vinci malede direkte på den tørre væg og ikke på våd kalk som ellers er kendetegnet for freskoer. Denne maleteknik har desværre gjort at maleriet ikke har stået så godt imod slid, og allerede 20 år efter færdiggørelsen viste det tegn på slidtage. Det har siden det 16. århundrede gennemgået flere restaureringer, den seneste varede hele 22 år. I maj 1999 kunne man igen, efter den lange restaurationsperiode, få lov til at opleve maleriet. ”Den Sidste Nadver” blev optaget på UNESCOs Verdensarvliste i 1980.

Åbningstider

For at se mesterværket, bør man bestille billetter på forhånd. Det er nemlig kun en lille gruppe ad gangen, der hvert kvarter får lov til at komme ind og se det. Kirken er åben tirsdag til søndag fra kl. 08.00 til kl. 19.30 (sidste indgang er dog kl. 18.45). Her er gratis entré. Adgang til maleriet koster ca. € 8 pr. pers..

 
search map