Luganosøen, Lombardiet Monte San Giorgio

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Dinosaurernes tidsalder

De kan dateres helt tilbage til den geologiske periode Trias; den ældste periode i Mesozoikum, også kaldet Dinosaurernes Tidsalder. I begyndelsen var lagene vandrette, men under dannelsen af Alperne blev de skubbet op ad og kom lidt på skrå. Således dannedes Monte San Giorgio.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Fossile faunaer

Allerede i 1800-tallet var italienske forskere kortvarigt opmærksomme på tilstedeværelsen af fossiler af hvirveldyr i området omkring Monte San Giorgio. Det var dog først i begyndelsen af det 20. århundrede at forskerne igen viste interesse for disse hvirveldyr og påbegyndte de første udgravninger for at kaste lys over denne dyrebare fossile fauna. Monte San Giorgio har ikke mindre end fem forskellige lag indeholdende fossile faunaer i flere variationer. Man har fundet spor af 35 reptil arter, flere fiskearter, blæksprutter, skaldyr og insekter. Især fossilerne af fisk og krybdyr udgør en vigtig brik i udviklingen af denne gruppe af hvirveldyr.

Verdensarv

De fleste fossiler fra Monte San Giorgio er usædvanligt velbevarede og udstilles på en række internationale museer. I 2006 blev Monte san Giorgio optaget som kandidat til UNESCO´s Verdensarvliste.

 
search map