Lombardiet Curtatone gennemlever Italiens frihedskrig

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Ved byerne Curtatone og Montanara stod d. 29. maj 1848 et slag, der huskes som et af de mest heroiske i det, der kaldes den første italienske frihedskrig. 6.000 italienske frivillige forsøgte her at stoppe en veludrustet østrigsk hær på 32.000 tropper. Det lykkedes de frivillige, hovedsageligt unge studerende fra Toscana, at holde østrigerne stangen det meste af et døgn, før de måtte bøje sig for overmagten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Slaget genskabes

Nu genskaber man hvert år dette slag i Curtatone, der ligger lidt vest for Mantova. Slaget finder sted foran Palazzo Cavalcab√≥. Der er ganske vist ikke tusinder af soldater, men dem der er møder op i datidens uniformer og dragter og med de gamle kanoner og musketter. Østrigerne er selvfølgelig flest og mest prangende, og de har kanoner. Snart genlyder stedet af skuddene fra musketterne og bragene fra de østrigske kanoner, og pladsen indhylles i krudtrøg.

Man forsøger at ramme selve dagen for slaget så godt som muligt, så forestillingen finder sted den lørdag, der er tættest på d. 29. maj.

* I 1848 udbrød der revolutioner i en lang række italienske byer. I Norditalien var revolterne rettet mod de daværende østrigske magthavere, og da østrigerne slog tilbage, udviklede revolutionen sig til et spørgsmål om Italiens befrielse fra østrigsk overherredømme.

 
search map