Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

På en bakketop ved Iseosøens bred

Clusane sul Lago er en lille landsby beliggende på en bakketop ved Iseosøens bred, hvor folk lever deres liv uden de store armbevægelser. Byens aner går tydeligt tilbage til antikken, hvilket man i dag ser af en romanske mindesten, dedikeret til Jupiter og af ruinerne fra de antikke kurbade Therme Clodianae. På søbreddens kant gør den vigtige bygning Palazzo Carmagnola beskueren opmærksom på sin storhed, som den ligger dér hvilende oven på en tidligere fæstning fra det 15. århundrede.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Gastromisk kendt

Clusane er ikke en by for den forlystelsessyge, medmindre man er indforstået med at finde dem i de omkringliggende byer ved søen. Her finder man en stille og rolig atmosfære, der sjældent forstyrres. Dog er der undtagelsen, nemlig i februar, hvor byen lukker op for sit karneval: Carnevale Clusane. Endelig er byen kendt gastronomisk for sin specialitet: Tinca al forno, som ifølge historiens tunger er blevet tilberedt her siden midten af 800-tallet. Selv af byskiltet fremgår det, at dette er synonym med byen: Benvenuti a Clusane, il paese della tinca al forno. Og man kan finde den på menukortene på i hvert fald én af byens restauranter. Tinca al forno er ferskvandsfisken suder tilberedt i ovnen, og retten serveres almindeligvis med polenta.

Arrangementer

Settimana della tinca finder sted i juli måned og her kan man bænke sig ved langborde, der opstilles langs med havnens hvide- og blåstribede fortøjningspæle, de ophængte hvide fiskenet og solens rosa farver under dens nedadgående bue bag søens dunkle vand og horisontens skarpe profil. Og sådan har det været hvert år siden 1981.

Læs mere om Clusane

Skjul teksten
 
 
search map