Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer og områder i Lombardiet

Se alle byer og rejsemål i Lombardiet

Meget mere end Milano

Lombardiet er vel mest kendt for byen Milano men der findes nu andre interessante oplevelser i denne region af såvel kulturelle som naturmæssige oplevelser. Et ophold i Lombardiet vil faktisk ofte være et fantastisk udgangspunkt for den, der ønsker at opleve nogle af Norditaliens spændende byer og måske lidt oversete byer.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Skønne søer

Mod nord er regionen domineret af alperne og de store søer Como og Garda. Her vil man kunne finde skønne naturoplevelser såvel om sommeren som om vinteren. Comosøen har gennem flere århundrede lokket besøgende til sig, som kommer for at vandre i bjergene eller sejle på søen. Fra søen er der en fantastisk udsigt mod alperne. Gardasøen, Italiens største og mest kendte sø beliggende i øst, er omgivet af tre forskellige regioner, hvoraf Lombardiet er på den vestlige side af søen.

Læs mere om Lombardiet

Regionshovedstaden Milano

Milano er hovedbyen i regionen og er mest kendt som en af modeverdenens hovedbyer, dvs. for haute couture med navne som Valentino, Armani, Laura Biagiotti og Gucci, samt for operaen La Scala. Endvidere er Milano Italiens finanscentrum, hvor bl.a. børsen er beliggende. Milano byder på mange shoppingmuligheder, travle mennesker og en høj puls. Milanos domkirke er absolut et besøg værd. Byen er også en stor fodboldby med de to store og kendte fodboldhold, AC Milan og Inter(nazionale). Den bilinteresserede kan besøge Formel-1 banen Autodromo i Monza, blot 23 km nord for Milano.

Det autentiske italien findes også i Lombardiet

Leder du efter det autentiske Italien, hvor du kan opleve den lokale kolorit, som endnu ikke er berørt af turismen, så byder den varierende region Lombardiet på forskellige, spændende muligheder. Find fx den lille landsby med en gemt restaurant, hvor de lokale stimler sammen og hvor der hverken snakkes engelsk eller findes menukort. Små klostre og andre levn fra Middelalderen findes også gemt i det autentiske Italien her i Lombardiet.

Men også i naturen kan man udforske det autentiske Italien. Hvem ved, måske støder du på en lille sø eller bakketop, som synes aldrig af at være oplevet af andre end dig. Har du mod på eventyret, så gå på opdagelse i det autentiske Lombardiet.

Byer

Modemekka

Milano som er regionens hovedstad er vel nok mest kendt for eksklusive forretninger, fodbold og så selvfølgelige den berømte La Scala opera. Byen har også et verdensberømt Leonarda da Vinci museum som man bør bruge nogle timer på at besøge.

Milano er også byen med de raffinerede cafeer, smarte og moderigtige mænd og kvinder. Byens centrum omkring domkirken er også Milano bys mest interessante område. Af andre interessante byer i Lombardiet kan fx nævnes Pavia, Piacenza, Como, Mantova, Bergamo og Cremona som alle har flere interessante monumenter og oplevelser at tilbyde den rejsende.

Fælles for flere af de lombardiske byer er at de er rige på historiske monumenter fra især middelalderen. Den købelystne og modebevidste person vil selvfølgelig også kunne få tilfredsstillet sine behov i de mange eksklusive forretninger de større byer kan prale af.

Historie

En vigtig lokalitet

Et ophold i Lombardiet vil byde på mange spændende historiske oplevelser for den interesserede. Her findes mange levn fra middelalderen og området havde i denne periode også en vigtig betydning for hele dette område af Europa.

Lombarderne og især Milaneserne var ofte ”fanger” i magtkampene mellem paverne i Rom og de skiftende Tysk-Romerske kejsere. Milano har da også været jævnet med jorden op til flere gange under middelalderens blodige stridigheder.

Sol & Strand

Du kan bade i søerne

Regionen Lombardiet byder på mange oplevelser, og hvis man ønsker sig en ferie med sol og strand går man heller ikke forgæves her. Der findes utallige bademuligheder ved regionens naturskønne søer som fx Comosøen, Iseosøen eller Gardasøen, som nok er den mest kendte af alle søerne.

Her vil man kunne kombinere et ophold med spændende afstikkere til regionens forskellige interessante byer eller sågar afhængig af opholdssted drage ind i naboregionerne Piemonte, Veneto eller Emilia Romagna.

Naturoplevelser

Naturen er så smuk så smuk

Store dele af Lombardiet er præget af den flade Po-slette. Men mod nord og nordøst er bjergene talrige og de store søer som Como og Garda er med til at give den rejsende i Lombardiet mulighed for en lang række smukke naturoplevelser.

Mad & vin

Masser af gastronomi

Det lombardiske køkken er nok mest kendt for at høre til i den tungere ende af skalaen med kraftigere og bastante retter. Smør anvendes hyppigt og ingredienser som frølår, snegle og gås som mange normalt forbinder med Frankrig er ofte repræsenteret på menukortet.

Fisk & skaldyr: Man spiser i særdeleshed ferskvandsfisk i Lombardiet. Ål er ikke en sjælden ingrediens nogle steder har man også mulighed for at spise dejlige krebs.

Pølser & skinke: Lombardiet er regionen hvor man fremstiller en lang række pølser og skinker ikke kun af svinekød men også af gås, hest, ged og hjort. Når nu man spiser så meget gås i Lombardiet er det jo nærliggende at man også fremstiller pølsespecialiteter af det velsmagende fjerkræ. Fx fremstiller man en slags gåseflæskesvær og også en særlig gåseskinke(prosciutto d’oca). Af gåsebrystet laver man pølsen Petto d’oca. Herudover findes der to pølsetyper Salame d’oca di Mortara og Salame d’oca ecumenico.
Violino di capra della Valchiavenna er en særlig skinke af gedekød som skal skæres på en ganske speciel måde der minder om en violinists spil med violinen, deraf navnet Violino.
Omkring Comosøen fremstiller man Slinzega di cervo som er slags bresaola af hjortekød.
Bresaola findes også i en særlig type der laves af hestekød. Man laver også små såkaldte Cacciatorini pølser af hestekød.
Bortset fra alle disse eksotiske specialiteter laves der også en lang række, måske mere velkendte pølser af svinekød. Salame Milano har de fleste af os nok hørt om men også Salame Mantovano er en værdsat pølse.

Ost: Bagòss di Bagolino er en komælksost som nyder godt af en lang lagring. Osten begynder først at vise sit sande værd efter næsten 12 måneders lagring.
Tombea er en ost der fremstilles i alpeområderne omkring Gardasøen. Osten fremstilles af komælk og man tilsætter en smule safran under fremstillingen. Osten er i fare for at forsvinde fordi der er ganske få producenter tilbage af denne ost der ellers gør sig bemærket ved at vinde forskellige ostekonkurrencer. Tombea er bedst efter længere tids lagring.

Søde sager: Panettone er måske en af de foretrukne søde sager i Lombardiet. Som mange andre steder i Italien vil man i mange af byerne naturligvis kunne smage dejlige hjemmelavede is.

Vin & vingårde: Lombardiet er mest kendt for sine fremragende mousserende vine. Champagne må vi ikke kalde dem, Spumante og efterhånden også Brut er de italienske betegnelser for det samme produkt og lombarderne er faktisk virkelige dygtige til at fremstille de dejlige bobler.
Franciacorta er en betegnelse for nogle af de bedste af slagsen. De bedste kan sagtens måle sig med Frankrigs ypperligste. En af regionens og nok også verdens bedste producenter er Cà del Bosco. Men niveauet er højt og der findes mange andre fremragende producenter. Ellers er Lombardiet mest kendt for fremstillingen af hvidvine på internationale druesorter som Chardonnay.

Skjul teksten
 
 
search map