Ventimiglia, Ligurien Hanbury Botaniske Haver

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Hanbury Botaniske Haver ligger i byen Ventimiglia, i bugten Capo Mortola, nær den franske grænse. Netop denne botaniske have er værd at nævne fordi man her finder et enormt udvalg af eksotiske planter fra hele verden. Planterne vokser og trives frit i naturen, til trods for at de ikke er i deres naturlige element. Haverne ligger højt over havet på en stejl halvø, mere end 100 meter over havets overflade.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Betaget af området

Haverne blev anlagt i 1867 af Sir Thomas Hanbury, der under en ferie i Cote dĀ“Azur, blev så betaget af området i Capo Mortola at han opkøbte området stykke for stykke- i alt 18 hektar. Med hjælp fra sin bror og botanikeren og landskabsarkitekten Ludwig Winter begyndte han anlæggelsen af i alt 9 forskellige haver. I 1883 var der mere end 600 forskellige arter i haverne, der i 1889 havde vokset sig til 3500 forskellige arter og i 1912 til 5800. Hanbury døde i 1907, men overlod ansvaret til sin svigerdatter Lady Dorothy Hanbury.

Optaget på Unescos liste

Haverne blev betydeligt beskadiget under 2. Verdenskrig, og i 1960 solgte Lady Dorothe Hanbury dem til den italienske stat og i 1983 blev ansvaret for dem overdraget til Universitetet i Genova. De har løbende været under restauration siden 1987 og blev i 2000 fredet. I 2006 blev haverne optaget på Unescos liste over bevaringsværdige steder.

Bemærkelsesværdige genstande

Haverne rummer bemærkelsesværdige genstande som et springvand med en bronzedrage fra Kyoto, en japansk klokke fra 1764, et stykke romersk vej, grotter etc. Det er også muligt at se Hanburys gravsted i haven.

Haven er åben for publikum fra slutningen ag september til midten af juni, fra kl. 10.00 til kl. 16.00. Haven holder lukket hver onsdag. Læs mere på www.giardinihanbury.com/

 
search map