Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Byen med de to bydele

Byen er delt i to af et lille forbjerg som passeres gemmem en kort gangtunnel. Der er dels det ældste kvarter med de traditionelle fiskerhuse ved havnen, dels en nyere del med hoteller ved stranden Fegina, i hvis østligste ende man finder den godt 14 m høje Neptun-statue Il Gigante, der holder øje med de badende. Det er også i den nye del, at byens togstation befinder sig - mens den passerer den gamle bydel på en højbro.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Det oprindelige Monterosso

Det ”oprindelige” Monterosso med den lille havn, hvor både de lokale fiskere samt de mange turbåde lægger til, har flere spændende seværdigheder. Se bl.a. den smukke facade på San Giovanni Battista-kirken, de betagende og meget pittoreske små-gyder, som Cinque Terre-byerne er så rige på, og ikke mindst er der et utal af vinbarer (enoteche) i denne bydel. Her kan man bl.a. smage de lokale vine, der dyrkes på Cinque Terres bjergskåninger. Monterossos specialiteter kan næppe tælles på én hånd: ud over de lokale vine finder man også den dyrbare dessertvin sciacchetrà, grappa, ansjoser, olivenolie og ikke mindst byen vartegn, citronerne, som flittigt benyttes til fremstilling af både citronlikøren limoncello (i Monterosso kaldet limoncino) og citronmarmelade.

Læs mere om Monterosso

Vandreruter

Den kendte vandrerute, som forbinder de fem byer Il Sentiero Azzurro, tager sit udspring i den gamle bydel i Monterosso mod Vernazza. Bemærk at det koster et mindre gebyr til vedligeholdelse af nationalparken at benytte denne rute. Som et godt og mindre befærdet alternativ til de kendte ruter kan nævnes ruten fra Monterosso til Levanto over Punta Mesco-bjerget. Ved ankomst til den større by Levanto kan man snildt tage toget tilbage på få minutter. Et helt tredje forslag er den ca. 1½ times lange tur op til helligdommen Soviore. Denne tur er også gratis og meget panoramisk. Gå op gennem hovedgaden Via Roma i den gamle bydel og fortsæt lige over rundkørslen ca. 20 m. Drej til venstre ad trapperne, hvor der er skilt mod Soviore og det lille hotel Casa dei Limoni. Et sidste og mindre krævende forslag men ligeledes panoramisk er turen op til byens kirkegård og Cappucciner-kloster mellem de to bydele.

Vandresystemet:


Åbne stier:
På den populære vandresti (sentiero azzurro), som forbinder de fem byer, og som er betalingsstier, er det p.t. muligt at vandre på strækningerne
- Monterosso -> Vernazza
- Vernazza -> Corniglia
- Manarola -> Corniglia (kan dog være periodevis lukket pga. vedligeholdelsesarbejde)

Endvidere er der mange gratis og mindre befærdede stier i området, hvorfra man kan nyde havluften og de svimlende panoramaudsigter: fx strækningerne
- Monterosso -> Madonna di Soviore -> Vernazza (lang)
- Monterosso -> Levanto (via Punta Mesco)
- Manarola -> Volastra -> Corniglia (som et lidt udfordrende alternativ til strækningen Manarola -> Corniglia)
- Campiglia -> Riomaggiore
- Campiglia -> Portovenere
- samt mange andre vandreruter oppe bag byerne i Cinque Terre.

Lukkede stier:
- Manarola -> Riomaggiore, også kaldet Kærlighedsstien (midlertidigt lukket)

Bemærk: Eftersom området er meget bjergrigt, sker der fra tid til anden små skred på vandrenettet, hvilket kan medføre, at enkelte strækninger i kortere perioder kan være lukkede for den bedst mulige sikkerhed, når man færdes på ruterne.

Offentlig transport

Der er togforbindelse både mod Toscana og mod Genova flere gange i timen, så Monterosso er et godt valg af feriested, hvis man også ønsker at komme lidt omkring. Inden for en overskuelig togtur kommer man både til Pisa og Lucca til den ene side og Genova, Santa Margherita Ligure, Sestri Levante og Camogli til den anden side.

Skjul teksten
 
 
search map