Monte Portofino Naturpark, Ligurien Kapronings-palio i de liguriske byer

Kapronings-palio i de liguriske byer Palio'en følges fra landet og fra vandet
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

En palio er en kappestrid eller et væddeløb mellem forskellige kvarterer i en by eller som her mellem forskellige byer i et område. Palio er ofte et hestevæddeløb i middelalderlig opsætning, men i de liguriske kystbyer i Tigullio-området har man i stedet valgt at dyste på årerne.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Fem regattaer

Tigullio er et område lidt vest for Cinque Terre der dækker over kystbyerne fra Portofino i vest til Sestri Levante i øst. De syv byer i området stiller hver deres hold af roere til de fem regattaer, der udgør palioen.

Et tilløbsstykke

De fire første løb afholdes over fire søndage i juni og juli. Det er altid et tilløbsstykke, når byerne mødes for at udkonkurrere hinanden, og sikkert derfor holdes løbene i fire forskellige af de deltagende byer. Så kan så mange som muligt deltage. I 2013 var der således regattaer i Chiavari, Sestri Levante, Rapallo og Zoagli. Palioens afsluttende og festlige dag er finalen med præmieløbene, som afholdes en fredag i slutningen af juli.

Firer med styrmand

Som i de fleste af de ro-dyster der foregår på Liguriens og Toscanas kyster roer man i en gozzo. Gozzi er små fiskerbåde, ganske anderledes end de smalle både, vi normalt forbinder med kapronng. Tigullio-palioens gozzi er knap seks meter lange, og de bemandes med fire roere og en styrmand.

 
search map