Levanto, Ligurien Middelalder og Jakobsfest i Levanto

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Sidst i juli holder Levanto sin årlige dobbeltfest – for Sankt Jakob og for sig selv. Sankt Jakob (San Giacomo) er de søfarendes skytshelgen, så intet kan være mere nærliggende, end at en gammel fiskerby som Levanto ønsker at fejre ham. Samtidig ønsker man at fejre sig selv, eller rettere det man kalder byens ”fødsel”. Med fødsel menes dengang byen fik kommunal status i 1230. Det bliver tilsammen en fest med en typisk blanding af religiøs fordybelse og et festligt middelalderoptog.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Fest hele ugen

Festen strækker sig over hele ugen op til d. 25. juli, men de store festdage er 24. og 25. juli. I dagene før varmer man op med messer, pilgrimsvandring og koncerter. D. 24. ser byen så tilbage til 1230 og forvandler sig til middelalderby. Dagens program starter kl. 10 på piazza Staglieno med middelaldermarked, sværdfægtere og falkonerer. På andre pladser samles de udklædte deltagere, hvorefter de går i optog gennem byens gader. Efter siestaen er der desuden igen middelalder-optræden, musik og optræden med store faner, og festen fortsætter til langt ud på aftenen.

Sankt Jakobs helgendag

Næste dag er Sankt Jakobs helgendag, og den er hovedsageligt viet til helgenen. Der er hele dagen messer, især i den lille kirke, Oratorio S. Giacomo. Til aften er der så procession, hvor man bærer hellige effekter knyttet til helgenfiguren ned til et klippefremspring ved havet, hvor 10.000 flydende lys illuminerer processionens sidste handling: nedlæggelse af en krone i havet til ære for ”de faldne og de forsvundne”. Endelig, hen mod midnat, sluttes dagen af med bøn i oratoriet. Og selvfølgelig med fyrværkeri.

*Også uden for festdagene er Levanto et besøg værd. Den har som flere af byerne hernede en adstadig charme, således som en by der har kendt til turister i mere end 150 år kan have det.

 
search map