Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

I 1844 beskrev Dickens Genova som: "a place that grows upon you every day...it abounds in the strangest contrasts; things that are picturesque, ugly, mean, magnificent, delightful and offensive, break upon the view at every turn". Dette billede holder til fulde den dag i dag. Få andre byer er så fantastiske og så kedelige, så smukke og så grimme som Genova. Vi har her at gøre med en af Italiens mest oversete perler.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Stolt maritim republik

Genovas status som Italiens største havneby er oparbejdet gennem århundreder. Allerede i 1100-tallet var Genova en af de stolte italienske maritime republikker, og byens købmænd skabte enorme formuer på handel i Middelhavet. Storhedstiden varede århundreder, og Genova besad for eksempel øerne Sardinien og Corsica. I denne florisante periode var byens værste fjender såmænd ikke de arabiske sørøvere, men de konkurrerende sørepublikker Pisa og Venedig.

Læs mere om Genova

Nedturen

Skæbnens ironi ville dog, at det ikke blev nogen af disse, som forårsagede Genovas nedgangsperiode, men derimod byens egen søn, Christoffer Colombus, hvis opdagelse medførte nye søfartsruter, der reducerede Middelhavets betydning for handlen. Siden måtte Genova døje med invasioner fra både Østrig og Frankrig, der stækkede byens magt betydeligt og medførte afståelser af land. Det skal dog bemærkes, at Corsica stadig var genovesisk, da Napoleon Bonaparte fødtes der i 1769.

Større end nogensinde

I dag er byen større end nogensinde før, men ikke smukkere. Det sidste århundredes hastige udvikling har - som i alle storbyer - bevirket, at Genova er en besynderlig blanding af smukke gamle bygninger og nybyggeri i beton og stål. Det historiske centrum, tæt på den gamle havn, er dog stadig meget helstøbt og fascinerende, og da det er stort, er der ingen grund til at spilde sin tid på de kedelige nye kvarterer. Helt nede ved havnen er byggeriet naturligvis nyt, ingen kan jo kræve, at havnearbejderne skal have samme arbejdsvilkår som for 100 eller 300 år siden. Men hvis blot man bevæger sig få skridt fra vandet op til de gamle arkader, der løber under de husene langs havnefronten, så genfinder man de små knejper, butikker og restauranters charme.

På opdagelse i byen

Det historiske centrum er en sand labyrint, der indbyder til mange dages opdagelsesrejser. Lad os blot nævne nogle af de steder, man bør besøge i byen:
- Via Garibaldi frembyder en fabelagtig mængde af paladser fra 1500-tallet, hvoraf størstedelen er fornemt restaureret. Det er en fryd for øjet at slentre ned ad gaden og forsøge at se de prægtigt udsmykkede lofter.
- Den gotiske domkirke San Lorenzo stammer fra 1100- og 1200-tallet, og ikke kun dens elegante arkitektur, men også dens skønne stenskærearbejder gør den til byens smukkeste kirke.
- Byens tårne udgør en særlig oplevelse: Prøv under din vej rundt at se, hvor mange tårne fra Middelalderen, du kan se, som enten stadig står, eller som er blevet inkorporeret i senere bygninger.
- Hvis man på et tidspunkt får nok af al finkulturen, kan man glæde sig over det enorme akvarium med over 500 slags fisk (og hvad der nu ellers findes i havet). Det er Italiens tredje mest besøgte museum, kun overgået af Vatikanmuseerne i Rom og Uffizierne i Firenze.

Skjul teksten
 
 
search map