Ferieboliger og hoteller i Dolceacqua

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Lille by lidt inde i landet

Dolceacqua er en lille malerisk middelalderby med ca. 2.000 indbyggere, der ligger ca. 7 km inde i bjergdalen Val Nervia, hvor åen Nervia løber igennem og munder ud tæt på Ventimiglia, grænsebyen til Frankrig. Der er en hel speciel stemning, når du går gennem de meget smalle gader med de mange buer mellem husene for så at finde et lille torv med små butikker, cafeer eller restauranter.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Historie:

La Terra er den ældste del af byen, som ligger højest og domineres af Castello dei Doria, opkaldt efter den magtfulde Doria-familie, som oprindeligt kom fra Genova og havde stor indflydelse i Dolceacqua (og det meste af Ligurien) siden 1300-tallet. Bydelens gader og stræder følger naturligt landskabets niveauer oppe fra borgen og ned mod åen, så de er stejle og kan minde om en labyrint. I dag ligger her bl.a. små værksteder for kunsthåndværk, spisesteder og vinforretninger, hvor man kan købe den lokale rødvin Rossese.

Læs mere om Dolceacqua

De to bydele ”La Terra” og ” Il Borgo”, som ligger på hver sin side af Nervia-åen, blev i 1400-tallet forbundet med en elegant buet bro på 33 meter, som den franske maler Claude Monet har gengivet på et meget fint maleri i 1884.

Castello dei Doria blev i første omgang bygget i slutningen af 1100-tallet for senere i 1300-tallet at blive udbygget med en ringmur. Under renæssancen ændredes den til en befæstet herskabsbolig med nye lokaler, som blev rigt udsmykket med fresker og møbler. Borgen blev delvist ødelagt i 1744 som følge af et østrigsk angreb og led også store skader under et jordskælv i 1887. Den ejes nu af Dolceacqua kommune, som har planer om at restaurere den og bruge den til kulturelle arrangementer.

Kirker:

Ved indkørslen til byen finder man kirken San Giorgio, der blev bygget i det 11. århundrede i romansk stil, som endnu kan ses på facaden og den nederste del af klokketårnet. Den er dog løbende blev ændret under gotikken og barokken.

Barokkirken Sant’Antonio-Abate (opkaldt efter Dolceacquas skytshelgen) med dens imponerende klokketårn fra 1600-tallet er også et besøg værd. Inde i kirken finder man flotte stuk- og marmorværker samt et maleri af renæssancemaleren Ludovico Brea i 1515, som forestiller Santa Devota – Korsika og Monacos skytshelgen.

Lokal byfest:

Dolceacqua fejrer ”La festa della Michetta” om formiddagen den 16. august. ”Michetta” er et lille ovalt og sødt brød, der kan minde om en slags croissant. Den har form som den kvindelige kønsdel, som selve navnet er slang for. Men den betragtes nu mest som et symbol på frihed (for kvinderne) og kærlighed, og er en lokal specialitet.
Festen er folkets hyldest til ophævelsen af ”jus primae noctis” - der betyder ”retten til den første nat”, som f.eks. en godsejer havde over for sine kvindelige undergivne - i 1364. Legenden fortæller, at inden ophævelsen benyttede den forhadte tyran Imperiale Doria sig af denne ret. Men en ung brud nægtede at give ham retten til den første nat med hende og han sendte hende i fængsel, hvor hun døde. Efter hendes død fik folket sammen med hendes enkemand afskaffet denne infame regel. Under festlighederne går byens unge mænd rundt i gaderne, ledsaget af et musikalsk optog, og beder de unge kvinder om deres ”michetta”. Kvindernes rolle er så at give dem de små brød, som tegn på sympati.

Lokal vin:

Byen er kendt for sin rubinrøde, bløde og aromatiske Rossese di Dolceacqua, som er en DOC-vin og kun produceres i begrænsede mængder. Druerne til denne vin dyrkes udelukkende på terrasser, som er udgravet langs åen Nervia. Den var elsket af admiralen Andrea Doria (1466 – 1560) og Napoleon Bonaparte, som sågar tog en god forsyning af vinen med sig hjem til Paris.

Lokalt marked:

Hver torsdag formiddag er der marked på Piazza Garibaldi.

Skjul teksten
 
 
search map