Ferieboliger og hoteller i Cervo

Barokkirken Giovanni o dei Corallini
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Cervo betragtes som en af Liguriens smukkeste byer. Af samme grund er den også blevet optaget på den prestigefulde liste over de af Italiens middelalderbyer, der ikke bare hører til de smukkeste, men som også har overholdt de restaurerings- og fredningsregler, der sikrer byen en bevaringsværdig kulturarv (I Borghi più Belli d’Italia).

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Smuk udsigt

Cervo rejser sig som en kegle op fra havet, og jo højere man kommer op mod toppen, jo smukkere udsigter møder øjet. Det er hverken muligt eller tilladt at køre i bil i de smalle stræder, men vi kan varmt anbefale at køre op bag om byen for at parkere ved Cervos højeste punkt. Her (på Piazza Castello) ligger der i øvrigt også en hyggelig familierestaurant, der nok kan prale af at have Cervos bedste udsigt fra sin terrasse. Så har du brug for lidt at spise eller bare en kop kaffe, kan vi varmt anbefale jer at nyde havudsigten og synet til den smukke byport herfra, hvorefter en oplevelsesrig byvandring kan begynde. Husk dog fornuftige sko, for her er stort set ikke andet end brosten og trappetrin!

Læs mere om Cervo

Smuk barokkirke

Byens profil domineres af den meget store og smukke barokkirke Giovanni o dei Corallini - opført i årene 1686-1734, og som bestemt er et besøg værd. Man mener, at kirken er bygget for de penge, som byen tjente ved koralfiskeri – deraf den sidste del af navnet, Corallini. Dens beliggenhed, på torvet af samme navn, er mageløs: her kan du sidde på den brede kirketrappe eller på en af de omkringliggende små restauranter med udendørs servering og nyde synet af den frontale havudsigt. Har du lyst til at besøge en kirke, der er noget ældre (fra det 13. århundrede), er Oratori di Santa Caterina et godt bud. Kirkens lokaler bliver ofte brugt til kulturelle begivenheder som eksempelvis klassiske koncerter, hvilket er i tråd med byens to musikfestivaler, der afholdes i juli (kammermusik) og september (anden klassisk musik).

Hyggelige spisesteder

Selvom Cervo betragtes som en kystby, er det ikke stranden, der er byens styrke. Man vælger at bo her, fordi man værdsætter en helt igennem vidunderlig middelalderby, der samtidig byder på hyggelige spisesteder og en fantastisk havudsigt. Man kan sagtens gå eller køre ned til stranden og tage sig en dukkert på den udmærkede småstensstrand, men man skal dog være forberedt på at kunne høre toget herfra, da togskinnerne løber imellem stranden og kystvejen (Via Aurelia). Vil man have sandstrand, kan man tage til nabobyerne Diano Marina eller San Bartolomeo al Mare. Man kan vælge at tage toget til Diano Marina, hvilket kun tager små 5 minutter, og så slipper man samtidig for at lede efter p-plads i sommervarmen!

Lokale markeder

Hvis du kan lide lokale markeder findes der to af slagsen i Cervo. De har begge åbent om torsdagen fra ca. 8.00 – 14.00. Det ene ligger i Via N. Sauro, og det andet (som kun har åbent i sommermånederne) ligger på Piazzale Stazione.

Skjul teksten
 
 
search map