Borghetto Santo Spirito, Ligurien Le Grotte di Toirano

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Åbningstider

Stort set hele året rundt (bortset fra 15-25/12, 1/1 og 7-24/1) fra kl. 9.30 - 12.30 og 14.00 – 17.00 er det muligt at komme på guidet tur i grotterne, og i sommermånederne kan man om torsdagen sågar komme på en guidet tur om aftenen kl. 21.00 (dette skal forudbestilles). Temperaturen i grotterne ligger konstant på 16 grader, så man skal huske at få sig en trøje med, selvom det er varmt udenfor.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Grotta della Bàsura

En af grotterne, der er åben for besøg, er Grotta della Bàsura, eller heksegrotten, som den også kaldes. Denne grotte har to naturlige indgange 186 meter over havets overflade, som fører ind til det første hulrum, hvor man kan se knogler og aftryk fra hulebjørne (ursus spelaeus), som gik i hi her for over 10.000 år siden. Går man videre, kommer man til grottens største sal, Il Salotto, som rummer et utal af stalagmitter og stalakitter samt andre af naturen skabte drypstensformationer, og man kan desuden beundre en sø, som ser helt surrealistisk ud. I søen lever der små krebsedyr, der er helt afpigmenterede og blinde som følge af, at de i så mange årtusinder har levet i grotter. Efter denne magiske sal går turen ind i Corridoio delle Impronte (gangen med aftryk), hvor man finder aftryk af fødder, hænder og knæ samt knogler, der stammer fra gamle folkeslag, som for op til 12.000 år siden kom her og dyrkede magiske ritualer. Der findes spor af sod på væggene fra menneskenes fakler. Videre på ruten kommer man til endnu en sø, og herefter til Il Cimitero degli Orsi (bjørnekirkegården), hvor man kan se skeletter fra bjørne, som levede her for op til 25 000 år siden. Bjørnene, som lå i hi her, kunne i oprejst tilstand blive op til 2,8 meter høje og veje op mod 600 kg. Mysteriernes sal, som vores forfædre også gjorde brug af, og hvor der er fundet en del levn fra både mennesker og hulebjørne, er for tiden desværre lukket for offentligheden, da man har problemer med opbevaringen af de mange levn. Antro di Cibele er den sidste del af Grotta della Bàsura, og her finder man forskellige specielle kalkformationer.

Grotta Inferiore di Santa Lucia

For at opnå direkte adgang fra Grotta dell Bàsura til Grotta Inferiore di Santa Lucia gravede man i 1967 en tunnel på 110 meter. Denne tunnel er den dybeste del af turen gennem grotterne, idet man kommer ned i en højde af ca 170 meter over havets overflade. I Grotta Inferiore di Santa Lucia kan man beundre kalkspatsblomster som er specielle koralaflejringer, der er blevet dannet under komplekse fordampnings- og kondensationsprocesser. I denne grottes største sal, der kaldes Pantheon, ses forskellige imponerende aflejringer, bl.a. en søjle, der er hele 8 m høj! Der findes også en helt speciel stalagmit, der er dækket af aragonitkrystaller , der grundet dens smukke udseenede, kaldes for grottens perle. I Sala dei Livelli (niveauernes sal) kan man se kalkaflejringer, der afslører, at der engang fandtes søer her. Den sidste del af grotten, Il Tanone, indeholder ingen direkte levn fra fortiden, men har været kendt i flere år, da Toiranos indbyggere søgte i ly her for luftangrebene i 1944. Den bruges den dag i dag som scene for forskellige kulturelle begivenheder som koncerter og ballet.

Grotterne Santa Lucia Superiore og Grotta del Colombo

Kan normalt ikke besøges, men netop d. 13. december, hvor man i Italien fejrer Sankta Lucia, holdes grotten Santa Lucia Superiore åben hele dagen i denne anledning. I Grotta del Colombo finder udgravninger sted, og derfor kan man for tiden ikke besøge den.

Kapellet

Grotta Santuario di Santa Lucia Superiore er et kapel , som er tilegnet Sankta Lucia, og som er blevet bygget i en naturlig grotte ved selve grotten Santa Lucia Superiore. Det menes, at kapellet blev bygget i middelalderen, og i mange år fungerede som mål for pilgrimme. Kapellet åbnes hvert år d. 13. december, og herinde finder man bl.a. malerier fra 1800-tallet, der forestiller gudinderne Agata og Apollonia.

Man kan komme til Toirano med tog til Loano eller Pietra Ligure og herfra videre med lokalbus til Toirano.

 
search map