Ferieboliger og hoteller i Bordighera

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Liguriens længste promenade

Bordighera kan prale af at have Liguriens længste promenade på 2 km. Den kaldes Passeggiata Argentina og blev indviet i 1947 af berømte præsidentfrue Evita PerĂ³n. Området lever af turisme, olivenolie og blomsterdyrkning i stor skala. Ud over de mange drivhuse bygget i terrasser op ad skråningerne finder du her bl.a. Giardino Esotico Pallanca, en botanisk have med kaktusser og planter fra sydligere himmelstrøg.

Blomster-rivieraen: Riviera dei Fiori

Byen er en del af Blomster-rivieraen, og fra april til juni er den en sand eksplosion af farver og dufte fra bl.a. jasminblomster. Engelske og russiske adelsfolk og royale som Dronning Victoria og Dronning Margherita af Savoia (Italiens sidste dronning) elskede at feriere i Bordighera. Selv Claude Monet jagtede lyset og farverne her - og det blev til ikke mindre end 34 smukke malerier.

Det store blå hav foran dig

Her befinder du dig rent faktisk på Liguriens sydligste punkt, ude på pynten Capo S. Ampelis, hvorfra du på en klar dag kan se til både Monte Carlo og Korsika, hvis du er heldig. Der er ca. 20 km til grænsen til Frankrig, og du befinder dig midt mellem mondæne Sanremo og grænsebyen Ventimiglia. Bordighera har tidligere været et yndet feriested for velhavende englændere, som bl.a. byggede Det Internationale Bibliotek og Den Anglikanske Kirke, i dag brugt til udstillinger og koncerter, og Bordighera Lawn Tennis Club. Fra Bordigheras lille havn afgår der sejlture til Santuario dei Cetacei, et maritimt område mellem Genova, Toulouse, Sardiniens nordlige kyst og Toscana, hvor der er gode chancer for at møde hvaler, delfiner og sæler.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Malerisk kyststrækning

Englænderne søgte ofte til Bordighera om vinteren, fordi mikroklimaet her er særligt mildt og fordi kyststrækningen er meget malerisk med velbevaret ligurisk arkitektur i karakteristiske pastelfarver. Strandene i Bordighera er rimelige (grus), og hvis man ønsker rigtige sandstrande, skal man til nabobyerne Sanremo og Arma di Taggia.

Læs mere om Bordighera

Skjul teksten
 
 
search map