Tag med In-Italia på en Aktiv ferie i Ligurien

"La Via dell’Amore” ved Le Cinque Terre
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
1
Henter indhold

Generelt for Ligurien er, at der er rig mulighed for at hidkalde sin indre vandhund eller den tålmodige vandrer; Den smalle regioner har alle steder nem adgang til havet, og med dens bjergrige natur er der lagt op til en aktiv ferie på mange fronter.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Vandreferie i Ligurien

Det er ikke overdrevet at sige, at Ligurien eller Den Italienske Riviera, som kyst-regionen også kaldes, er et sandt paradis for de vandrelystne. Som nævnt ovenfor er det ikke mindst den berømte nationalpark Cinque Terre, som lokker i den sammenhæng. Cinque Terre, der ligger langs med kysten, står på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af sin unikke skønhed og den måde, hvorpå byer og natur er integreret harmonisk med hinanden. Området breder sig over 12 kilometer, så der er lagt op til mange timers god vandring, hvis du giver dig god tid undervejs. Det får du sandsynligvis lyst til, for der er meget at se på: Den frodige natur, de panoramiske udsigter over de stejle klipper og det turkisblå hav, samt ikke mindst de helt specielle, farverige kystbyer, der er så karakteristiske for Ligurien.

Navnet Cinque (fem på italiensk) Terre har sin forklaring i, at området rummer 5 små landsbyer, og mange vælger at vandre fra by til by, mens de nyder landskabet og havudsigten undervejs. Landsbyerne hedder Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, og har tilsammen 7.000 indbyggere. De blev grundlagt i Middelalderen, og den ældste, Monterosso al Mare, stammer helt tilbage fra år 643. Dengang flygtede folk ud mod kysterne for at undslippe invaderende barbarer, og grundlagde denne billedskønne by på klipperne. Det er dog ikke kun Cinque Terre, der er guf for den vandrerlystne, når rejsen går til Ligurien. Prøv også vandreruterne i Nationalparken Montemarcello-Magra, der starter i den kønne by Montemarcello. Længere nede ad kysten ligger Nationalparken Portovenere, som inkluderer øerne Palmaria, Tino og Tinetto. Det er relativt let at vandre på øerne, hvor du kan opleve fantastiske udsigter. Du vil sjældent støde på store flokke af turister, og kan dermed nyde gåturen og freden i ro og mag.

Cykelferie i Ligurien

Ligesom Ligurien, farvernes land, er oplagt at opleve på nært hold og i dit eget tempo med vandrestokken i hånden, er det en fryd at opleve denne usædvanligt smukke kystregion fra cykelsadlen. Italien er et cykelland par excellence, og hverken i smukke Ligurien eller i de fleste andre italienske regioner vil du komme til at føle dig alene på vejene som cyklist. Der er mange muligheder for at leje cykler i byerne og turistområderne i Ligurien, og nogle hoteller stiller også cykler til rådighed for deres gæster. Cinque Terre er et oplagt område at besøge på cykel, hvis du ikke er bange for udfordringer og stejle bakker. Ligurien byder dog også på mange mindre anstrengende muligheder for eventyr på jernhesten.

>>> Her kan du læse mere om at tage til Italien på cykelferie

En særdeles behagelig cykeltur kan du, din partner og din familie for eksempel opleve, hvis I tager ruten, der ofte kaldes ”Cykel-rivieraen”, eller Parco Costiero del Ponente. Det er en cykelsti, der løber mellem San Lorenzo al Mare og Ospedaletti. Den er 20 kilometer lang, og du passerer gennem den smukke kystby San Remo på vejen. San Remo er i øvrigt mål for det meget kendte cykelløb Milano – San Remo. Et stort plus ved ”Cykel-riviera”-ruten er – ud over de storslåede udsigter over kysten – at den er helt fri for traffik. Det giver en fantastisk ro til bare at nyde turen og omgivelserne.

Golfferie i Ligurien

Ligurien er en rigtigt god golfdestination, så hvis tid på græsset med en golfkølle i hånden hører til din forestilling om den perfekte ferie, er Ligurien ikke et dårligt sted at rejse til. Du vil have et fornuftigt udvalg af golfbaner at vælge imellem, herunder nogle, der hører til klubber og nogle, der er tilknyttet resorts. Den golfbane i Ligurien, der har flest anbefalinger fra golf-kendere, er Circolo Golf Degli Ulivi San Remo, som naturligvis har 18 huller.

Malerkursus i Ligurien

Hvis du har en kunstnerisk åre, eller er nysgerrig efter, om du kunne udvikle en, er Ligurien et rejsemål, der med sine uforglemmelige landskaber og farvestrålende kystbyer vil inspirere dig. Kunstnere har altid flokkedes om Den Italienske Riviera, som blandt andet er kendt for et helt særligt lys, der understreger regionens skønhed. Der er mange muligheder for at modtage undervisning i eksempelvis akvarelmaling i Ligurien. Både i form af workshops og som længere kurser, hvor den daglige undervisning er en central del af din ferie. Nogle resorts, hoteller og agriturismo’er afholder også workshops, som deres gæster kan deltage i, sædvanligvis mod ekstra betaling. Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne.

Madlavningskursus i Ligurien

Drømmer du om at kunne røre en pesto sammen, som smager, så englene synger? Så er du kommet til rette sted, hvis din ferie bliver afholdt på Den Italienske Riviera. Ligurien er en destination, som i allerhøjeste grad står for gastronomi i den yderst velsmagende ende af skalaen. Og når det er Italien, vi taler om, siger dette jo ikke så lidt. Du kan med fordel integrere et madlavningskursus i din aktive ferie i Ligurien, for her vil du få mulighed for at trylle med nogle af de bedste råvarer, Italien har at byde på. Der er et stort udvalg af madlavningskurser til rådighed i de områder i Ligurien, hvor der kommer mange feriegæster. For at nævne et eksempel, samarbejder vi selv med det dejlige feriested Agriturismo L’Amandola i La Spezia, hvor du har mulighed for at lære at lave eksempelvis den liguriske opfindelse pesto, pasta eller marmelade på ægte italiensk maner.

Dykning i Ligurien

Det er ikke kun på landjorden, Ligurien er et eventyr at udforske. Undervandslivet ud for kysten skal ikke undervurderes, og uanset om du er begynder eller en erfaren dykker, vil Ligurien ikke skuffe dig. Især den maritime Nationalpark ved Portofino byder på mange smukke syn og sjove oplevelser under vandet. Her vil du se en stor variation af farvestrålende fiskearter, blæksprutter, søstjerner og skaldyr, og fascinerende koralrev. For erfarne dykkere er det muligt at komme ud på de større dybder, hvor du blandt andet kan opleve skibsvrag på havbunden.

Hvis du har dykkercertifikat, eller hvis du er villig til at tage det, mens du holder ferie i Ligurien, kan du møde ingen ringere end en statue af Kristus under vandet. Denne unikke oplevelse får du ved at tage med på en af de guidede dykkerture, der arrangeres af flere dykkerskoler i byerne og turistområderne i Ligurien, især i Portofino. I vandet foran San Fruttuoso-kirken, som ligger naturskønt og forholdsvis svært tilgængeligt placeret i en lagune for foden af en bjergskråning, er en høj bronzestatue af Kristus med løftede arme sunket ned på ca. 15 meters dybde. Til ære for og minde om de mange liguriske sømænd, der gennem tiderne har mistet livet på havet.

>>> Se alle ferieboliger i Ligurien her

 
search map