Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer og områder i Ligurien

Se alle byer og rejsemål i Ligurien

90% bjerge, 100% ren ferie

Ligurien består af 90% bjerge, både Alperne og Appenninerne er repræsenteret her trods regionens størrelse. Det dejlige kystklima og den betagende bjergrige natur gør Ligurien til et godt udgangspunkt for en badeferie, hvor der findes lidt for en hver smag: Små sandstrande som afløses af klipper alt sammen inden for kort afstand til flere af Liguriens idylliske byer. Kyststrækningen vest for Genova er præget af sandstrande, mens den østlige del er karaktiseret af et mere dramatisk landskab med stejle klipper og små bjerge.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Naturreservatet Cinque Terre

Et af Liguriens mest berømte områder ligger øst for Genova og hedder Cinque Terre (de fem byer). Stedet er et naturreservat perfekt for vandring i og udforskning af naturen. Området byder på en helt unik natur med stejle klipper, små byer og områder med mindre sandstrande. Landskabet her er utrolig smukt, hvor de små byers pastelfarvede huse omgives af naturlige terrasser på de bratte klippeafsatser, hvor der dyrkes vin. De fem byer er (fra nordvest) Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Vernazza er en af de mindste af byerne og er en sand lille perle. Tidligere kunne man kun komme til byerne fra vandsiden, men i dag findes en effektiv togbane, der forbinder alle byerne. Der er ydermere mulighed for at vandre af stisystemer fra by til by.

Fra Ligurien er det også muligt at tage mindre afstikkere til naboregionen Piemonte eller Toscana. Nærmeste lufthavne er i Genova, Nice eller Milano.

Læs mere om Ligurien

Ferie for to

Leder I efter et romantisk ophold er Ligurien det oplagte sted. Der er ikke noget, der er mere romantisk end en tur på Kærlighedsstien ”La Via dell’Amore” ved Le Cinque Terre. Her har mange forelskede kærestepar valgt at efterlade en hængelås med deres initialer på, som symbol på deres kærlighed.

Cinque Terre-området med sine pastelfarvede huse, den dramatiske kystlinje og de smukke landskaber er nemlig ideelt for et romantisk ophold. Men romantikken kan man finde alle steder i Ligurien. Tag en spadseretur langs havnepromenaden i den charmerende Portofino eller en aftentur ved stranden i Moneglia, det giver god grobund for at romantikken blomstrer.

Byer

Liguriens hovedstad

Genova er Liguriens hovedstad og en fascinerende by at besøge. Kontrasterne er store men byen har flere interessante monumenter og seværdigheder at fremvise for den nysgerrige. De gamle arkader i havnekvarteret er et charmerende område med små butikker og restauranter.

Byerne mod Frankrig

Ventimiglia, på grænsen til Frankrig, har også flere seværdigheder men her finder man også moderne forretningsgader med spændende modebutikker, restauranter og cafeer.

Sanremo lægger hvert år navn til Italiens store musikfestival af samme navn. Men byen er også kendt som blomsterbyen fordi der her dyrkes store mængder blomster. Turismen er en vigtig del af byens økonomi og derfor finder man også mange restauranter, butikker, cafeer osv.

Alassio er en mindre by med smukke strande. Byen er omgivet af kirsebærtræer og kastanielunde og består af små hyggelige gader med forretninger, restauranter osv.

Byerne mod Toscana

Levanto ligger i den østlige del af Ligurien og er kendt for sin gode strand. Levantos historie er gammel og byen har flere seværdigheder fra middelalderen. Byen er desuden meget børnevenlig og et godt sted for dem der også ønsker at større udbud af restauranter og butikker.

Chiavari ligger ikke langt fra Genova og tilbyder et spændende historisk centrum som er yderst seværdigt. Her findes et godt udbud af gode restauranter som byder på især alt godt fra havet.

Diano Marina er endnu en hyggelig by som er kendt for sine smukke strande og behagelige klima. Her findes et stort udvalg af restauranter, butikker, cafeer og natklubber.

Pietra Ligure byder på en afslappende og hyggelig stemning med flere restauranter i forskellige priskategorier.

Historie

Liguriens historie i korte træk

Ligurien var i lange perioder under Byzantinsk kontrol indtil Lombarderne overtog herredømmet med regionen i år 641 cirka.

Herefter var det Frankernes tur til at dominere Ligurien. I denne periode måtte befolkningen i flere omgang modstå angreb fra Saracenerne men også fra Normannerne som tvang befolkningen ud til kystområderne.

Da man i middelalderen begyndte at oprette kommuner blev Genova hurtigt den vigtigste i Ligurien og udviklede sig hurtigt til at blive den dominerende og mest vigtige primus motor i Liguriens videre historiske forløb.

Genova var i mange år en væsentlig magtfaktor som skulle tages alvorligt. Sammen med republikkerne Amalfi, Pisa og Venedig kæmpede Genova disse 4 republikker indbyrdes om magten i middelhavet.

Ligurien og Genova blev senere en del af kongedømmet Savoy. Inden den italienske samling var Ligurien for en kortere periode en del af kongedømmet Sardinien.

Mange store italienere kommer fra denne region, som eksempel kan nævnes Christoffer Columbus og Giuseppe Garibaldi, der er en af Italiens største helte og om hvem man siger: ”Det var Garibaldi der samlede Italien”.

Sol & Strand

Ca. 350 km kyststrækning

Liguriens kyststrækning er næsten 350 kilometer lang og befinder sig i den nordlige del af Middelhavet. Den strækker sig fra den franske grænse og ned til Toscana. Bag kyststrækningen rejser Apenninerne sig og danner på den måde, læ for de kolde nordlige vinde. Dette medvirker til et mildt klima året rundt og ideelle bademuligheder på de smukke strande.

På kyststrækningen finder du både hvide sandstrande, sten strande og klipper. De fleste sandstrande befinder sig i den vestligeste del og det er sikkert også derfor at strandene her, er mere befolkede og mere turistminded end i den østlige del. I denne del finder man i stedet de smukke klippeområder i eller omkring "Le Cinque terre". Her er strandene utrolig smukke og naturlige på grund af deres uberørthed.

De bedste strande

Nogle af de bedste strande findes i Diano Marina, Levanto og Alassio. Hvis man er til klippebadning og mindre strande er Le Cinque Terre et godt udgangspunkt for en badeferie i Ligurien.

Naturoplevelser

Aktiv ferie i bjergene

I Liguriens bagland på grænsen til Piemonte ligger Apenninerne, den store bjergkæde, som strækker sig fra den liguriske kyst omkring byen La Spezia og ned til lidt under Firenze i Toscana. Dette bjergrige område har en fascinerende natur og giver rig mulighed for at vandre, cykle og klatre alt i mens man nyder de naturskønne omgivelser.

Regionen byder også på mange naturparker både ved kysten og længere inde i landet. Man kan blandt andet besøge naturparkerne "Parco del Beguia, Parco dell´Antola, Parco di Portofino, Parco dell´Aveto, Parco Montemarcello-Magra og sidst men ikke mindst den kendte Parco nazionale delle Cinque Terre.

Om vandrestierne ved Cinque Terre

Traditionelt anses Le Cinque Terre med sine stejle klipper for at være Liguriens mest unikke stykke natur, hvorfor mange også vælger et ophold i netop dette område. Området er verdenskendt for de vidunderlige vandreruter - et stisystem, som forbinder 5 små kystbyer. Nogle stier er anvendelige til mountainbike og afslappende rideture, men hvis man ønsker at gå hele vejen fra Monterosso til Riomaggiore, er der kun ét at gøre - at iføre sig gode vandresko og afsætte en hel dag til formålet. Det skal oplyses at området er blevet en naturpark, hvorfor der undervejs nu opkræves en afgift for at besøge området.

Mad & vin

Et køkken af fisk, oliven og pesto

Liguriens køkken bærer naturligvis præg af sin tætte forbindelse til havet. Men Ligurien er også berømt for sine gode Taggiasche oliven og den gode olivenolie. Men Ligurien tager også æren for den verdensberømte pesto som er uimodståelig når den er rigtig tilberedt.

Fisk & Skaldyr: Fiskesupper af forskellig slags er meget udbredt i Ligurien. Ansjoser og Sardiner spises også i rigelige mængder. I Ligurien vil der flere steder men især omkring La Spezia være muligt at smage den udsøgte daddelmusling.

Kød, vildt & fjerkræ: Der spises især meget lammekød i Ligurien. På grænsen til Piemonte vil det være mere udbredt at spise vildt.

Pølser & skinke Liguriens bedste pølser hedder Mostardella, ikke at forveksle med Mortadella, af svinekød, og Salame di Sant’Olcese lavet på svinekød og kalvekød. Prosciutta Castelnovese er en besynderligt formet skinke som ved første øjekast ligner et stykke træ men som har en dejlig smag.

Ost De fleste af Liguriens oste fremstilles på basis af komælk. Enkelte laves på gedemælk

Søde sager: Ligurien er rig på kastanielunde hvilket også afspejler sig i regionens desserter som ofte bærer præg af kastanjer fx i kager eller småkager.

Vin & Vingårde: Ligurien har endnu ikke gjort sig bemærket på vinområdet. Men der findes nogle få gode producenter som fx Buranco.

Skjul teksten
 
 
search map