Lazio Villa Adriana

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Idèen med området

Hadrians idè var at lave en idealby! De mange bygninger er fordelt ud over et område på mere end 100 hektarer og er dermed det største paladsanlæg, der nogensinde er blevet bygget af en romersk kejser. Villa Adriana var kejser Hadrians foretrukne sted, når han besøgte Rom. Villaens beliggenhed på en bjergskråning omkranset af to bifloder til Aniene, der udløber af Tiberen, gjorde villaen lettilgængelig med båd fra Rom. Endnu en fordel ved villaens placering lå i, at området var rigt på vand, hvilket de mange bade i villaen påkrævede.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Rester af biblioteker

I den centrale del af villaen lå en have med et langstrakt springvand, hvorfra der er en panoramisk udsigt over dalen. Man kan blandt meget andet se rester efter et græsk og latinsk bibliotek og en stor gårdhave med smukke, doriske søjler.

"Usynlige" slaver

Under en stor del af området løber en lang række underjordiske veje og passager, som slaverne brugte i deres arbejde. Disse havde samtidig den funktion, at man kunne undgå at se på slaverne, da de jo på denne måde kunne gå fra en bygning til en anden under jorden. Da tidens tand naturligvis har sat sine spor i Villa Adriana, er det svært i dag at få et helt realistisk billede af, hvordan bygningsværket præcist så ud i Hadrians tid.

Bevaringsværdigt

Hvad i dag fremstår som åbne rum, kan i tidernes morgen have været smalle passager eller spisesale, som desværre ikke er synlige mere. Mange af bygningerne var flere etager høje med imponerende kupler, som med tiden er kollapset. I 1999 blev Villa Adriana optaget på UNESCO┬┤s liste over bevaringsværdige steder i verden.

Åbningstider

Villa Adriana kan besøges året rundt fra kl. 09.00 og frem til en time før solnedgang. Entréen koster kr. € 6,50 pr. person.

 
search map