Rom, Lazio Vandretur på Via Appia Antica

 
Kun ophold
Fly + ophold
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mange læser i deres guide, at en tur ud ad Via Appia skulle være noget af det smukkeste. Man går så ud af Porta San Sebastiano og går de 1,5 – 2 km ud til San Sebastian-katakomberne. Man går klods op ad den tætte trafik, indhyllet i bilos og undrer sig over, hvorfor denne spadseretur er så berømmet. En venlig bar midtvejs på turen er eneste lyspunkt.

På Via Appia efter katakomberne

Hvad guiderne somme tider glemmer at fortælle, er at den virkeligt skønne tur ad via Appia først begynder ved katakomberne. Efter katakomberne bliver vejen fredfyldt og næsten trafikfri. Man går først med rigmandsvillaer på begge sider. Gennem gitre kan man kigge ind i de enorme parker og ane beboelsen i den fjerne ende. Snart kommer man til Caecilia Metellas gravmæle fra begyndelsen af vor tidsregning, et gravmæle som Engelsborg men dog noget mindre. Der er også udsigt til et stadion fra antikken, bygget af en romersk adelsmand til minde om hans tidligt afdøde søn.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Og længere endnu

Og sådan fortsætter det. Man går på en næsten 2000 år gammel (og ind i mellem temmelig ujævn) brolægning til lyden af cikader, mens man til stadighed passerer gravmæler og indskrifter fra romertiden, der har stået her siden dengang. Holder man ved et par kilometer, bliver der virkelig øde, og man støder eventuelt ind i en fårehyrde. Turen er forjættende, og man kan næsten blive ved og ved med at søge videre ud af Appia. Der er dog et men: Man skal samme vej tilbage, der er hverken taxaer eller busser herude.

Et godt råd

Har man ikke lyst til at gå både frem og tilbage, er der alternativer. Man kan lade en taxa køre sig ud af byen og lade sig sætte af langt ude ad via Appia. Taxaerne har meget rimelige priser i Rom. Eller man kan leje en cykel i den omtalte venlige bar. I begge tilfælde er pengene givet godt ud

 
 

Anbefalinger til dig

Terrazza Pallaro

Rom, Lazio

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Appartamenti Grandi al Due Relais

Vietri sul Mare, Campania

search map