Rom Promenade langs Tiberen

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Tiberen er Mellemitaliens største flod, og den tredjelængste i landet efter Po og Adige. Den udspringer i Appenninerne i regionen Emilia-Romagna og flyder 406 kilometer gennem Umbrien til Lazio og ud i Det Tyrrenske Hav.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Gennemløber hele Rom

Det var ved denne flods bredder at Rom blev grundlagt og floden er stadig i dag byens vigtigste vandkilde. I 1800-tallet og i starten af 1900-tallet blev den del af floden, der løber gennem Rom, inddæmmet af høje mure, for at forhindre oversvømmelse i de tilbagevendende perioder hvor den går over sine breder. Indtil da lå der huse helt ned til bredden, med fare for at blive oversvømmet. Dengang brugte man også floden til at fiske og bade i. Tiberen gennemløber hele Rom og indbyder til spadsereture på promenaden, hvor man kan nyde de mange historiske bygninger og antikke broer over floden.

Seværdigheder langs floden

Der er flere betydelige seværdigheder langs Tiberen og øen Isola Tiberina er én af dem. Isola Tiberina er en lille bådformet ø. Øen kan nås via to broer; den velbevarede, antikke Ponte Fabricio og Ponte Cestio – hvor kun få originale dele har overlevet. Ponte Cestio forbinder øen med kvateret Trastevere. I Antikken, før kristendommen blev udbredt i Rom, blev Tiberøen aldrig besøgt fordi den var forbundet med mange negative historier. Det var kun de værste kriminelle og dødeligt syge, der blev forvist til øen. Senere hen ændrede dette sig, da man her valgte at bygge et tempel for den græske gud for medicin og healing, Aesculapius

Engelsborg med mere

Mod nord finder man Castel Sant´Angelo, med sin englestatue Sant’Angelo på toppen, som har givet navn til bygningen. Denne imponerende cylinderformede bygning er fra det 2. Århundrede, og blev bygget af den romanske kejser Hadrian som et mausoleum for ham selv og hans familie. Senere hen i det 4. århundrede blev bygningen brugt som fæstning, indeholdende et fængsel og slot. I dag er Castel Sant’Angelo et museum. Længere oppe ad floden kommer man til Ara Pacis Augustae. Ara Pacis Augustae er et fredsalter, der i år 13 f.kr. blev bestilt af det romerske senat til ære for den romerske Kejser Augustus. Ved siden af alteret finder man Augustusmausoleet, et gravsted for ham selv og hans familie.

 
search map