Rom Museum for Skærsildens sjæle

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Som navnet antyder, er dette et af de mere specielle museer i Rom. Museet ligger nær Castel Sant’Angelo på vejen Lungotevere Prati, som løber langs med Tiberen.

Kirken som museet ligger i hedder Chiesa del Sacro Cuore del Suffragio, og bliver også kaldt ”Milanos Lille Domkirke” på grund af dens lighed med domkirken i Milano, begge prægede af nygotik.

Chiesa del Sacro Cuore del Suffragio blev bygget mellem 1894 og 1917. Ideen til museet opstod, da kapellet (Madonna del Rosario), som lå der hvor kirken ligger i dag, brændte i 1894.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Efter branden opdagede sognepræsten, på en af kapellets nedbrændte vægge, et billede af et menneskeansigt som så meget trist ud. Sognepræsten kom til den konklusion, at grunden til at ansigtet så så trist ud var, at det forestillede en afdød, som efter at være dømt til at leve i Skærsilden prøvede at komme i kontakt med de levende.

Dette fordi de levendes bønner skulle kunne hjælpe vedkommende videre til Paradis. På opfordring fra præsten påbegyndtes der en undersøgelse, for at bekræfte hans teori om, at der findes disse sjæle, der prøver at komme i kontakt med de levende. Og på den måde startede museet.

Museet befinder sig i Chiesa del Sacro Cuore del Suffragios sakristi (præsteværelset) og her udstilles dokumenter og billeder, som fortæller hvordan sjæle prøver at komme i kontakt med de levende. I en af de udstillede bønnebøger, er der et billede af en hånd eller et aftryk fra en afdød, som kommer frem på en nonnes klædedragt. Så hvis man under sit besøg i Rom har tiden til det, kunne et besøg på dette anderledes og ikke særligt kendte museum være en spændende og anderledes oplevelse.

Museet Il Museo delle anime del purgatorio ligger på Lungotevere Prati 18 og holder åbent fra kl. 9 – 12.30, og igen fra 17-19.

 
search map