Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Verdens største landsby

Der findes ingen anden italiensk by, som kan konkurrere med Rom, når det gælder trofaste bejlere. Man besøger det kulturelle Firenze, det synkende Venezia, Sicilianernes Palermo osv., men man vender tilbage til Rom gang på gang. Det skyldes ikke kun byens enestående store kulturarv, men også dens charme og folkelighed, som på besynderlig vis lever side om side med hovedstadens fornemhed og luksus. Du kan rejse til Rom året rundt, men ligegyldigt hvor mange gange det sker, vil du hver gang kunne opdage nye sider af byen ... og genopleve de gamle kendte sider.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Feriebolig i Rom


Hos In-Italia kan du vælge mellem et bredt udvalg af ferieboliger i Rom. Alle nøje udvalgt, besøgt og løbende kontrolleret af vore ferierådgivere. Uanset om du vælger hotel eller lejlighed, har vi et udvalg af boliger i alle de centrale dele af Rom, så du kan få præcis den base, du ønsker dig. Vi hjælper dig gerne med råd og vejledning omkring de forskellige kvarterer i Rom, som alle har hver deres særpræg og kvaliteter.

På langt de fleste ferieboliger i Rom tilbyder vi gratis annullering - læs mere om betingelser for gratis afbestilling under de enkelte ferieboliger i søgemaskinen. Hos In-italia finder du mere end 250 håndplukkede hoteller og lejligheder i Rom, og du kan ved at benytte søgemaskinen søge aktuelle priser, men naturligvis også læse personlige beskrivelser af alle ferieboliger, se fotos, læse hotelanmeldelser fra vores gæster og meget mere.

Hvor skal man bo i Rom?

De fleste af vores ferieleboliger i Rom ligger placeret helt centralt i det historiske centrum, tæt på pladser som Campo de’ Fiori og Piazza Navona, samt Trevifontænen og Den Spanske Trappe. Bor du her, kan du komme rundt til det meste til fods. Har man lyst til at opleve det folkelige kvarter Trastevere, det ”uturistede” universitetskvarter San Lorenzo eller kvarteret omkring Peterskirken og Vatikanet, så er der også flere muligheder her. Alle disse kvarterer er i øvrigt godt forbundet med det historiske centrum med offentlig trafik.

Læs mere om Rom

Hotel i Rom

Ønsker du at bo på hotel i Rom er udvalget enormt, hvilket også betyder at man skal se sig godt for når man vælger hvor man vil bo på sin ferie. Du finder alt fra 1-stjernede hoteller som giver dig tag over hovedet, til 5-stjernede hoteller med alle tænkelige faciliteter. Men selv om der f.eks står 4 stjerner over døren, er det ikke altid, at vi hos In-Italia er enige. Når du rejser med In-Italia kan du være sikker på at få en ærlig beskrivelse af hotellet, og i søgemaskinen kan du naturligvis også udvælge hoteller ved brug af filter, f.eks kan du vælge at du kun vil bo på et hotel i centrum, eller at der skal være balkon på dit værelse.

Langt de fleste hoteller har morgenmad inkluderet i prisen, men du finder også specialtilbud hvor morgenmad skal tilkøbes. Vi anbefaler aldrig at du bestiller halvpension når du er på storbyferie i Rom, det ville nærmest være en "forbrydelse" ikke at spise middag ude og opleve den gode mad og stemning på de mange fantastiske restauranter som findes i byen. Når det er sagt, så skal man naturligvis altid undgå de værste turistfælder, det gælder i Rom som i alle andre storbyer i Italien og for den sags skyld resten af Europa. Vil du have inspiration og tips og råd om maden i Rom, så kig forbi vores blog.

Ferielejlighed i Rom

Hos In-italia er vi specialister i lejeligheder i Rom, og vi har gennem årene håndplukket et stort udvalg af de bedste lejligheder i byen. At vi skriver de bedste, betyder ikke nødvendigvis at det også er de dyreste lejligheder, men derimod at det er lejligheder der ligger de rigtige steder, at langt de fleste har balkon eller tagterrasse og at prisen er rigtig i forhold til kvaliteten. Modsat hoteller, har ferielejligheder normalt ikke officielle stjerner, men du kan som vejledning bruge vores vurdering ud fra antal sole. Vær opmærksom på at mange af de mest efterspurgte ferielejligheder bliver booket lang tid i forvejen, og skal du rejse i en af højtiderne som Påske eller i Julen, så skal du bestille i god tid.

At bo i en ferielejlighed i Rom giver flere friheder og muligheder end et hotelværelse. Her har du mulighed for selv at trylle i køkkenet med lækkerier købt på det lokale marked, selv bestemme hvornår morgenmaden skal indtages og generelt have bedre plads og fx en sofa at slænge sig i efter en begivenhedsrig dag.

Når man bor i en ferielejlighed, skal man selvfølgelig være opmærksom på, at der her ikke er en reception at henvende sig i, men skulle man have brug for det, er der assistance at hente hos vores lokale samarbejdspartner eller direkte hos os. Og mange vil opleve det som et ekstra krydderi at man i de fleste tilfælde bor meget tæt på de lokale og inde i de der helt særlige sidegader, som gør Rom til noget helt specielt.

Ofte har ferielejlighederne i Rom også deres egen terrasse, som giver mulighed for at nyde solen mere uforstyrret, eller tage millionbyen i øjesyn fra en anderledes vinkel. Indtast dine foretrukne rejsedatoer i søgefeltet og lad os give dig et udvalg af lækre ferieboliger i Rom.

Området

Hvor skal man starte i Rom?
Rom er så fuld af prægtige bygninger, museer, monumenter og kirker, at hverken en uge eller to rækker til at besøge blot de største seværdigheder. Hvis det er første gang, du besøger byen, gør du klogt i at orientere dig på forhånd og lægge en plan for opholdet, evt. med udgangspunkt i det hotel eller den ferielejlighed, du har booket.

Vil du forsøge at nå lidt af det hele, eller vil du fokusere på bestemte temaer? Vil du koncentrere dig om det kristne Rom med Vatikanstaten (Peterskirken, Engelsborg og De Vatikanske Museer), eller foretrækker du de mange levn fra den romerske antik som Colosseum, Pantheon, Forum Romanum og meget andet? Er det mere interessant at shoppe i de eksklusive områder nær Den Spanske Trappe, eller får du mere ud af at slentre rundt i de udpræget folkelige kvarterer som Monti og Celio? Rom kan det hele, det er bare at vælge.

Roms historiske centrum
Roms historiske centrum er meget stort ,og det tæller ufattelig mange seværdigheder. Strøget i Rom hedder il Corso og strækker sig fra Piazza Venezia til Piazza del Popolo. I den ene ende af Piazza Venezia finder man Forum Romanum og Campidoglio, Roms rådhus og lidt længere væk Colosseum. I den anden ende ved Piazza del Popolo ligger Borgheseparken. Står man på Piazza Venezia og går ned ad Corsoen har man på venstre side først Pantheon på Piazza della Rotonda og så Piazza Navona, Campo dei Fiori og Piazza Farnese, og på højre side ligger Trevi-fontænen og den Spanske Trappe. Er man til fashionable butikker og powershopping er det på Corsoen og området ved den Spanske Trappe, man skal muntre sig på.

San Lorenzo-kvarteret
San Lorenzo-kvarteret i Rom var og er til dels stadig et arbejderkvarter, men det er også de studerendes højborg, for her ligger universitetet. San Lorenzo er et livligt sted med dagligt marked, små hyggelige gader og masser af billige restauranter og pizzeriaer. Man oplever virkelig den romerske dagligdag her. Området blev slemt skadet under 2.verdenskrig, og hvis man vil have en fornemmelse af stedets historie og atmosfære, kan man tænke på eller læse Elsa Morantes fantastiske værk ”Historien”, der foregår her.

Kvarterets eneste rigtige seværdighed er kirkegården Verano, der er enorm, men smuk og meget hyggelig. De fleste gravsteder er udsmykket så personligt (og til tider pompøst), at man - stedets funktion til trods - får en fornemmelse af liv og kærlighed.

Trastevere
Trastevere ligger på den vestlige side af Tiberen ("Tévere" med tryk på første stavelse på italiensk) og er, hvad man kunne kalde Roms latinerkvarter. Det gamle Trastevere er næsten bilfrit, og man kan roligt gå rundt og nyde de små gader og hyggelige pladser. Bydelen er meget livlig og fuld af cafeer og restaurationer. Bag Trastevere ligger Giannicolò- højen, som absolut er et besøg værd. Herfra har man en fin udsigt over Rom, og det er et yndet udflugtssted for romerne selv. Bag Giannicolò-højen ligger Villa Doria Pamphili, en stor grøn park, hvor det kan være dejligt at søge tilflugt, hvis Rom bliver for overvældende. Lidt syd for Trastevere ligger det enorme Porta Portese-marked, hvor man søndag formiddag kan finde alt mellem himmel og jord.

>>> Læs mere om Trastevere her

Vatikanet
Ingen ferie i Rom uden et besøg i Vatikanet, ligger på den vestlige bred af Tiberen, meget tæt på Engelsborg. Selve Vatikanstaten kommer man gerne til ad den pompøse Via Della Conciliazione, anlagt af Mussolini, og for enden ligger den flotte Peters Plads med Basilikaen San Pietro. Til højre for pladsen kan man besøge de imponerende Vatikanmuseer, som man sagtens kunne få flere dage til at gå med at se på.

EUR
Bydelen EUR, der ligger syd for Roms centrum, blev anlagt af Mussolini og symmetrien og de rette vinkler i byen er karakteristiske for perioden. I dag er EUR bl.a. på grund af sine mange grønne områder et populært sted at bosætte sig. Man kan sige at der er et åndehul midt i storbyen. For at komme til EUR fra centrum passerer man bydelen Ostiense, hvor kirken San Paolo Fuori le Mura ligger. Fra Ostiense station kan man kommer med toget til Roms havneby Ostia. Her kan man besøge Ostia Antica, der er de fantastiske rester af den romerske by eller tage på stranden i Lido di Ostia.

Parioli
Parioli-kvarteret er det grønne og rige Rom. Her ligger den store Borghese-park, der altid er fuld af mennesker, der går tur, ror på søen, står på rulleskøjter eller spiser is. I parken ligger det interessante, men noget slidte etruskermuseum Villa Giulia, Museet for moderne kunst og det uovertrufne Galleria Borghese. I Parioli-kvarteret ligger også den store park Villa Ada og imellem disse parker går de store alleer med de smukke bygninger, der huser de rige romere og tilflyttere.

Esquilino
Esquilino-kvarteret ligger langs stationen Terminis venstre side. Her ligger den berømte valfartskirke Santa Maria Maggiore og Piazza Vittorio Emanuele med det store daglige fødevaremarked. En del af området er et typisk banegårdskvarter med alt, hvad der hører sig til af hoteller, ludere og lommetyve, men kommer man lidt væk fra stationen, er det et almindeligt og meget hyggeligt beboelseskvarter. I yderkanten af kvarteret mod syd ligger en anden og nok så berømte valfartskirke, nemlig San Giovanni in Laterano med de fantastiske statuer over på hovedfacaden over indgangen. Overfor ligger kirken la Scala Santa, den hellige trappe, som bestiges på knæ som bodsvandring. Bag kirken går en gammel bymur, og på den anden side af den er der et godt butiksområde og langs selve muren et tøjmarked.

Vejr & klima

Vejret i Rom er sjældent nok til at holde nogen væk, men for de fleste danskere er forår eller efterår de bedste tidspunkter at rejse, dog fraregnet november, som har det med at være noget våd. Sommermånederne kan være meget varme med temperaturer op til 30-35 grader, mens vinteren sjældent er rigtig kold, men til gengæld ofte regnfuld. Foråret er noget helt specielt i Rom, fordi det ofte kommer tidligt, og som dansker kan du derfor med fordel benytte nogle af de mange helligdage til fx. en forlænget weekend i Rom. Du kan se vejrudsigten og klimadata for Rom her.

Mad & vin

Som enhver anden hovedstad med respekt for sig selv, har også Rom et overflødighedshorn af restauranter på spisesedlen - lige fra de mest tarvelige turistfælder, til de mest udsøgte, gastronomiske oplevelser. Som centrum for Italien finder du her madkultur fra hele landet, og med lækre råvarer, ofte hentet direkte fra det lokale torvemarked.

I Rom er morgenmad ikke rigtig noget, man taler om. Faktisk vil den indfødte Romer nok i de fleste tilfælde nøjes med en hurtig espresso, for derefter at tage revanche med et solidt frokostmåltid. Det kan være en udfordring, hvis man gerne vil have et femcifret antal på skridttælleren inden middag, men så er det dejligt, at man kan indtage små, listige måltider i gyderne: Udvælg de retter, du gerne vil have, og betal efter vægt.

Aftenmåltidet er for det meste dagens højdepunkt, når man har strabadseret i Roms gader og stræder hele dagen. Prøv at gå lidt væk fra de meste befærdede gader - det er her, du finder de bedste restauranter, som de lokale selv frekventerer. I bydelen Trastevere er der et meget stort udvalg af gode spisesteder med fornuftige priser.

Historie

Traditionelt har fortællingen om Rom startet i ca. 750 før kristus, men det var først et par hundrede år senere, at den latinske befolkning kom til, og samlede det, vi i dag kender som Byen På De Syv Høje. I århundredet op mod vor tidsregning begyndte Roms hurtige opstigning mod at blive en europæisk stormagt, og omkring år nul nåede Rom op på hele 1 mio. indbyggere. Det skyldtes ikke mindst romernes ingeniørevner, som sikrede rent vand, kloakering og infrastruktur, langt før det blev kendt i resten af Verden. Denne storhed varede i op mod 400 år, og har givet Rom en række prægtige seværdigheder, hvor Colosseum er den mest kendte, men hvor fx. akvædukterne og ruinerne i Forum Romanum bestemt også er blandt favoritterne.

Senere rykkede Paven ind i Rom, og med ham fulgte en anden af Roms helt store seværdigheder, nemlig Vatikanet med Peterskirken, Peterspladsen og Vatikanmuseet. Rom har været hovedstad i Italien siden 1871, først som kongerige og siden som republik, og har siden været besat af tyske styrker fra 1943 til 1944, hvor den blev "befriet" (og i princippet besat) af Allierede tropper. Forinden havde fascisterne med Mussolini i spidsen sat deres præg på byen med bl.a. anlæg af brede veje, som desværre fjernede en del af kulturarven.

Sol, strand og kyst

Rom er beliggende lidt inde i landet, ca 30km fra kysten ved den del af Middelhavet, som kaldes Det Tyrrhenske Hav. Vil du til stranden mens du er i Rom - og det kan sagtens være tilfældet på de varmeste dage - så er det nemt at tage toget fra stationen Porta San Paolo til badebyen Ostia. Det tager ca. 30-40 minutter, og du kommer forbi de interessante udgravninger ved Ostia Antica på vejen. Mod nord kan man følge Lazios kyst til den travle havneby Civitavecchia, hvorfra der er færgefart til bl.a. Sardinien og Korsika, men også til fx. Barcelona helt ovre på den anden side af Middelhavet.

Rejse & transport

Man siger malerisk at alle veje fører til Rom, men virkeligheden er lidt en anden. Bevares, hvis du kører ud af Frederikshavn og følger motorvej E45 sydpå, så kommer du faktisk direkte til Rom, men er du mere til høje luftlag, end til Autobahn, så læs med her:

Lufthavne og flyrejser

Du kan fra Danmark flyve direkte til en af Roms to internationale lufthavne, Ciampino Airport og Fiumicino / Leonardo Da Vinci Airport. Sidstnævnte er klart den største af de to og ligger ud til kysten, mens Ciampino ligger lidt syd for Rom og fortrinsvis modtager fly fra lavprisselskaber som fx. Ryanair. Lufthavnenes bynære beliggenhed giver din rejse til Rom en god start, da du kan være ved din ferielejlighed eller hotel i centrum i løbet af en halv times tid. Trafikken af gæster ind og ud af Rom er heftig, men alt glider for det meste smidigt, og der er adgang til forskellige former for offentlig transport lige udenfor terminalerne, uden det er nødvendigt at booke på forhånd.

Offentlig transport

Rom har et omfattende busnet, suppleret med enkelte sporvognslinjer og en række metro- og pendlertoglinjer, som man dog typisk ikke har den store brug for som turist. Attraktionerne i Rom ligger tæt og for de fleste indenfor gåafstand, og det reducerer behovet for offentlig transport. Det kan dog være dejligt at tage bussen hjem til hotellet eller ferielejligheden efter en lang dag, og de kører heldigvis rimelig sikkert og efter planen. Den store terminal for bus og tog hedder Termini, og herfra kommer du nemt til alle dele af Rom og omegn. Det er desuden muligt at tage hurtigtog sydpå til Napoli og nordpå så langt som til Milano på blot 4 timer, mens Firenze kan nås på omkring 1,5 time. Det italienske højhastighedsnet er meget veludbygget og fungerer godt.

Billeje i Rom

Har du mod på at udfordre den romerske trafik på egen hånd, eller vil du ud og se området omkring byen, så er der masser af muligheder for at leje en bil, enten fra centrum, eller fra en af de to lufthavne. En lejebil giver dig ultimativ frihed til at gøre, som du vil - når du vil. Det er generelt rimelig billigt at leje bil i Rom - dog kan visse højtider være lidt dyrere. Husk at en stor bil ikke er en fordel i Italien, hvor der ofte er smalle gyder og små parkeringspladser, så når du kigger efter en god lejebil, er det måske værd at overveje en Fiat Panda, mere end en Mercedes. Lagt de fleste leje bil i en af de to lufthavne i Rom, men du kan naturligvis også få udleveret en lejebil i centrum af byen, bla. ved stazione Termini. Søg priser og sammenlign priser på biludlejning i Rom:

>> Priser og information på leje af bil i Ciampino

>> Priser og information på leje af bil i Fiumicino

Udflugter og seværdigheder


Vi har samlet en omfattende guide til Roms mest populære seværdigheder og udflugter. Få steder i verden ser du så mange smukke, overvældende, fantastiske og historisk betydningsfulde bygninger og steder indenfor så kort afstand. Meget af det er gratis at betragte, når blot du er klar på at flytte fødderne fra sted til sted. Vi anbefaler at man tager sig en eller flere guidede ture for at få mest udbytte af sin ferie i Rom.

>>> Læs mere om seværdigheder i Rom her
>>> Book entré og udflugter i Rom allerede nu - klik her

Turistinformation

Roms officielle turistkontor har lavet et fint website med lettilgængelige oplysninger og få reklamer, under navnet Turismoroma. Her kan du også finde informationer om aktuelle begivenheder i Rom.

Skjul teksten
 
 
search map