Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Romernes sommerresidenser m.m.

Fornemme familier havde deres sommerresidenser her, og udover villaerne har man fundet gravsteder, havne og fiskeproduktionsanlæg fra romersk tid i denne naturskønne del af Italien. På dette sted, hvor historien møder naturen og arkæologien, har romerne siden år 200-100 f.Kr. haft deres daglige gang.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Hvis du undrer dig over navnet, så skyldes det selvfølgelig, at kysten er opkaldt efter digteren Homers verdensberømte søhelt – på italiensk Ulisse. Årsagen skal findes i fortællingen om hvorledes Odysseus lå ved kaj i dette område for at hente vand fra Artekies’ kilde, som skulle bringes ombord på hans skibe. Mens Odysseus’ mænd kæmpede mod den lokale befolkning fra Sperlonga, blev han selv forelsket i troldkvinden Circe (som blandt andet var kendt og frygtet for at kunne forvandle mænd til grise). Det resulterede i, at han blev boende på kysten i et helt år.

Så pas på: Det kan godt ske, at du også får lyst til at blive hængende et helt år på kysten, for her er et stort udvalg af både interessante byer, naturoplevelser og sandstrande, der indbyder til livsnyderi.

Læs mere om Odysseus kyst

Beskyttet naturområde

På Odysseus’ kyst kan du vandre i et beskyttet naturområde. Mellem byerne San Felice Circeo og Formia strækker sig et frodigt beskyttet naturområde, der i dag fremstår som et sirligt parksystem. Floraen i parken er typisk for Middelhavet: Blandet skov med steneg, korkeg samt vestligt jordbærtræ, myrte, rosmarin og lyng. Der går adskillige ruter gennem parken, som lægger op til, at du tager dig god tid til at komme helt tæt på den smukke natur.

>>> Du kan læse mere om ruterne her (engelsk)

Historiske byer som perler på en snor mellem Rom og Napoli

Charmerende, historiske byer som San Felice Circeo, Terracina, Sperlonga, Gaeta, Formia, Minturno ligger som perler på en snor skiftevis med lange indbydende sandstrande imellem sig. I pittoreske Sperlonga fører en gåtur langs med byens strand dig blandt andet til en romersk villa, et arkæologisk museum og Tiberius’ grotte. Minturno er blandt andet berømt for den smukke 1800-tals bo Ponte Real Ferdinando.

>>> Læs også om storbyferie i Rom
>>> Læs også om storbyferie i Napoli

Skjul teksten
 
 
search map