Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Montefiascone en af de mange etruskiske byer i området.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Historien om vinen

Den er dog mest kendt for den berømte hvidvin EST! EST!! EST!!!. Det særprægede navn stammer fra en episode som tager os tilbage til år 1111, da Henrik d. 5 af Tyskland var på vej til Rom for at møde Paven og blive kåret som Kejser af Romerriget. I Henrik d. 5s følge var bl.a. biskop Johannes de Fugger, en sand vinelsker. En af biskoppens tjenere blev sendt i forvejen for at udvælge de kroer hvor de serverede den bedste vin. De havde aftalt at tjeneren på kroens dør skulle skrive ”EST!” (latinsk for ”Her er”), hvis god vin var at finde på stedet. Da tjeneren ankom til Montefiascone og smagte den lokale vin skrev han EST! tre gange med flere udråbstegn for at forstærke og understrege sin mening om vinens kvalitet. Biskoppen forlod aldrig Montefiascone igen. Han døde i byen i år 1113.

Læs mere om Montefiascone

Optog til ære for...

Når man er i byen kan det anbefales at besøge San Flaviano- kirken fra 1100-tallet. I den nederste del af kirken finder man biskop Johannes de Fuggers grav. For at ære biskoppen laver man hvert år i august måned et optog, hvor deltagerne er iklædt historiske, folkloristiske kostumer. Domkirken er også et besøg værd: der er tale om en ottekantet bygning med absis og seks kapeller.

Begivenheder:

Fiera del Vino di Montefiascone (vinfest) i august måned.

Skjul teksten
 
 
search map