Cerveteri, Lazio Etruskiske nekropoliser ved Cerveteri

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Vigtige byer

Etruskerne var et folkefærd, der levede i Mellemitalien omkring 800 år f. Kr. og netop byerne Cerveteri og Tarquinia var vigtigte etruskiske byer. De to gravsteder ved disse to byer afslører forskellige metoder for begravelser, der har fundet sted fra det 9. århundrede frem til det til 1. århundrede f. Kr. og vidner om den etruskiske kultur. Nogle af gravene fremstår som imponerende gravhøje med indgraveringer, mens andre er dekoreret med vægmalerier, der er yderst godt bevarede.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Anlagt som en by

Gravstedet ved Cerveteri, ca. 40 km nord for Rom, som kaldes Banditaccia, indeholder flere hundrede grave, der er anlagt som en by med gader, små torve og kvarterer. Her findes mange typer af grave skåret i sten, formet som hytter og små huse med et væld af detaljer. Disse er umiddelbart de eneste eksempler på etruskisk beboelsesarkitektur, man ind til i dag har fundet.

Verdensarv

De to nekropoliser blev i 2004 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

 
search map