Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer og områder i Lazio

Se alle byer og rejsemål i Lazio

Rom kombineret med..

Lazio denne skønne region i det centrale Italien, Romernes højborg, har meget mere at byde på end Rom. Lazio byder på imponerende vidnesbyrd fra hele romeræraen, men også fra middelalderen, fra små byer til større byer.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Men regionen er også kendt for sine mange mindre og idylliske søer, de bløde bakker, sine smukke bjergrige egne og de gode sandstrande i den sydligere del af regionen eller i området omkring Anzio.

Læs mere om Lazio

Hvis man ønsker at opleve de interessante levn fra det store romerske imperium kombineret med en god badeferie eller blot indtage Rom og nyde den fantastiske stemning, så er Lazio stedet man gerne vil besøge.

Det autentiske Italien findes også i Lazio

Leder du efter stemningsfulde byer uden anden trængsel end den fra de lokales gøremål, higer du efter den smule historisk forfald, der nødvendigvis må være i det autentiske Italien og sætter du pris på den hjertelige og familiære gæstfrihed frem for femstjernet moderne hotelkomfort, så finder du det i Lazio.

Der er måske ikke et opvarmet svømmebassin eller aircondition, måske tales der heller ikke flydende engelsk ved modtagelsen og på byens restaurant, har de ikke noget menukort – men hvis du har mod på dette eventyr, så gå på opdagelse i det, vi betragter som det autentiske Lazio, uden for de gængse turistruter.

Villa i regionen Lazio

I Lazio er der også mulighed for at udleve drømmen om at være herre i egen villa. Nok har vi kun et moderat udbud af private villaer i Lazio, dog har de det til fælles, at man ikke skal deles om hverken poolen eller haven. Nøgleordet er med andre ord selvstændighed!

Med egen villa vil man ofte have de bedste kort på hånden for at slappe af i omgivelser, som lover 100 % privatliv og stadig kunne nyde godt af Lazios overraskende udbud af oplevelser. At bo i egen villa giver også den fordel, at man – såfremt man rejser det rette antal personer, som svarer til villaens kapacitet – vil ende ud med en pris per person, der som hovedregel matcher et ophold i en ferielejlighed.

Byer

Rom

Listen over spændende byer i Lazio er meget lang. Hvis man fokuserer på den historiske rigdom fra romertiden kan naturligvis ikke undgå at nævne Rom. Men Rom er storslået på mange måder. Atmosfæren er unik. Piazzaer, cafeer, restauranter, spændende butikker og det historiske nærvær er med til at gøre Rom til en fantastisk by.

Tarquinia og Terracina

Af andre spændende og smukke byer bør nævnes Tarquinia som byder på etruskiske freskoer, paladser og dejlige landlige omgivelser. Terracina mod syd har flotte sandstrande, masser af stemning og en smuk plads.

Ostia Antica, Sperlonga, Gaeta, osv

Ostia Antica er også et besøg værd for den der vil opleve romertidens monumenter. Mindre byer som Sperlonga, Gaeta, Minturno med det romerske teater er også interessante fordi de kombinerer stemning, historie og hav på en dejlig måde. Viterbo i den nordligere og mere centrale del af regionen er også en god uflugtsmulighed. Frascati er også et besøg værd.

Sol & Strand

Dejlige sandstrande og palmer

Er det et ferieophold ved kysten eller blot muligheden for en dag ved stranden, så kan Lazio også på dette område tilfredsstille manges behov. Blandt andet har badebyen Terracina en dejlig lang sandstrand, hvor man kan ligge og nyd sol og strand og det indbydende middelhav.

Som så mange andre steder i Italien veksler kysten mellem klipper og sandstrande fx omkring Tarquinia. Men det er også muligt at bade i mange af regionens søer.

Omkring Anzio er der mange sandstrande og havet bliver først sent dybt, hvilket er ideelt for børnefamilier. Øen Ponza kan give selv de mest kræsne badegæster en god oplevelse. Her findes der både sandstrand med fint hvidt sand og klipperformationer, der gør en dykkertur spændende.

Naturoplevelser

Bjerg eller sø

Landskabet i Lazio varierer en hel del fra bløde bakker til bjerge. De mange søer er også med til at præge regionen og tilføre den et specielt udtryk.

Lazio har flere smukke parker spredt ud over hele regionen fx Parco Nazionale del Circeo, Riserva Naturale Lago di Vico, Parco Nazionale del Gran Sasso og Parco Naturale Regionale Monti Simbruini.

Aktiv ferie


Naturen i Lazio er meget alsidige og kan opleves på mange måder. For dem, der ikke vil stille sig til takke med at sidde og beundre havet eller landskabet med et godt glas vin og en bog ved hånden, byder Lazio på adskillige muligheder for en aktiv ferie, hvor man kan få pulsen op.

Glæd dig over de mange smukke parker, der er spredt ud over hele regionen, eksempelvis parkerne Parco Nazionale del Circeo, Riserva Naturale Lago di Vico, Parco Nazionale del Gran Sasso og Parco Naturale Regionale Monti Simbruini. Her er der rig mulighed for at trekke og få en god portion naturoplevelser med sig hjem i bagagen. Man kan også stå på ski i Lazio, selvom det nok primært er de mere maritime sportsgrene, der trækker gæster til Lazio for en aktiv ferie.

Lazio er også ski om vinteren
Det er faktisk også muligt at stå på ski i Lazio i vintermånederne men det er nok ikke den primære årsag til at folk vælger et ophold i regionen.

Mad & vin

Det rustikke køkken

Det romerske køkken er kendt for sine rustikke retter med fx bacon og fløde, den meget rundhåndede brug af olivenolie, gryderetter og den jødiske indflydelse på nogle af de mere folkelige retter. Retter med artiskokker og tungere pastaretter er klassiske gengangere i det romerske køkken.

Fisk & Skaldyr: Rejesuppen ”Zuppa di gamberi all’uso ciociaro” er en forholdsvis udbredt ret og Civitavecchia er kendt for atfremstille gode fiskesupper.

Kød, vildt & fjerkræ: Romerne spiser masser af lammekød tilberedt på forskellig vis fx med kartofler og urter.

Pølser & Skinke: I Lazio fremstiller man også gode lufttørrede skinker blandt andet ”Prosciutto di Bassiano” fra Latina provinsen som tørres i mere end 500 meters højde. I denne provins har man også mulighed for at smage på pølsen der hedder ”Salsiccia di Monte San Biagio”.

Ost: Lazios bedste og mest berømte ost er gedeosten ”Marzolina” men man fremstiller også fåremælkosten Pecorino.

Vin & Vingårde: Lazio er nok mest berømte for den hvide Frascati vin som i de senere år ikke har præsteret de helt store resultater. Men eksperterne taler om at der en mindre vinrevolution under udvikling i Lazio. De bedste vine i øjeblikket fremstilles på internationale sorter som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Blandt de bedste vingårde nævnes her et mindre udvalg: Castel de Paolis, Mauro Paola – Colli Picchioni, Falesco, Christine Vaselli.

Historie

Romerne kom

Meget af Lazios historie kan beskrives med et ord Romerne. Men det ville være synd at sige at kun Romerne har efterladt monumenter i regionen. Man bør nemlig ikke glemme at den katolske kirke længe har haft sit hovedsæde i Rom eller rettere Vatikanet. Derfor har Lazio i mange hundrede år også været omdrejningspunkt for løsning eller skabelse af konflikter mellem kirkemagten og kejserdømme eller andre mere verdsligt orienteret individer.

Hvis man dykker ned i middelalderens historie vil man finde ud af at det gamle udsagn om at alle veje fører til Rom holder stik. Pavens magt var så stor at en bandlysning udstedt af Vatikanet kunne medføre tabet af kongers autoritet så før eller siden har alle væsentlig tysk-romerske kejsere, normanniske konger og andre fyrster måtte lægge vejen forbi Rom i et forsøg på at tilfredsstille pavemagten.

Men glem ikke renæssancen

Men man bør også huske på mange af de fantastiske renæssancekunstnere fx Michelangelo og Rafael der lagde vejen forbi Rom og således var med til at præge mange af Roms kirker.

Skjul teksten
 
 
search map