Bilferie i Italien er den optimale Kør-Selv-Ferie

Oplev smuk natur på din bilferie til Italien Bakkerne ved Siena Tag familien med på en kør-selv ferie til Italien Vejene i Italien kan være meget smukke En kør-selv ferie i Italien bringer jer forbi mange smukke regioner i Italien Det ikoniske pas Stelvio - kræver en god bil og en erfaren chauffør. A29 på Sicilien er en helt speciel Autostrada Den bedste motorvej fra Danmark til Italien Hele familien vil elske en bilferie til Italian På bilferie med familien i Italien
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Hold ind når det passer dig og nyd udsigten, snup en middag på en lokal restaurant og stræk benene præcis når du vil. På en bilferie oplever du at krydse grænserne, at landskabet ændrer sig, at solens stråler bliver varmere - og samtidig har du oceaner af tid sammen med dine medpassagerer til at glæde dig, til at quizze, til at synge om Italien og ferien, der venter forude. Kør-selv ferie har ofte også store økonomiske fordele, især hvis I er flere, og så giver det mulighed for både at have mere med ud og hjem, når I rejser ned gennem Europa i egen bil.

Populære kør selv destinationer i Italien

Spørg os om kør selv ferie i Italien

Med over 15 års erfaring med ferieboliger i Italien, er rådgiverne hos In-Italia de helt rigtige til at give dig - gratis - tips og tricks, når du skal planlægge din bilferie til Italien. Vi elsker og kender det Italienske landskab, hvordan det er at køre i det og komme fra sted til sted, og vi kan hjælpe dig med at sammensætte en ferieplan med hotel, ferielejlighed, villa eller feriehus, præcist efter dine ønsker. Vores lokalkendte rejsekonsulenter har tilsammen håndplukket flere end 2.000 ferieboliger over hele Italien, med gode placeringer i byer, landsbyer, på landet og ved kysterne.

Når du rejser med In-Italia får du derfor adgang til et overflødighedshorn af viden, som ingen andre kan matche. Vi har været der - vi kender hvert hotel, feriehus og ferielejlighed. Med søgeboksen i toppen kan du derfor finde det helt rigtige sted til dig, jer og børnene.

Gode råd til bilferien i Italien

Det første du skal tage stilling til ved en kør selv ferie til Italien er, hvor lange stræk du vil tilbagelægge mellem pauser eller overnatning, eller om du måske endda kan køre hele vejen til Italien ned gennem Tyskland i ét stræk. Det afhænger naturligvis af mange faktorer: Hvor kører I fra, hvor langt sydpå skal I, hvor intens er trafikken, hvor fysisk og psykisk udholdende er chaufførerne, hvordan er dagsformen og meget mere. Og hvis der er børn med; hvad kan de holde til før stemningen bliver presset i kabinen? Nogle børn tager sådan en tur som en oplevelse uden brok, mens andre bliver rastløse efter kort tid.

Endelig er der mange veje til Italien, og hver chauffør har sin foretrukne rute. Da ingen på forhånd kan vide, hvor der vil opstå trafikproblemer, eller hvor der vil komme udfordrende vejr, må man følge sin mavefornemmelse eller anvende et af de mange programmer på internettet, der kan vise den korteste og mest hensigtsmæssige vej hen mod dit hotel, ud fra type af veje.

Google Maps er efter vores mening et af de bedste værktøjer til at planlægge en god rute.

Kør over grænsen til det smukke Italien

At køre på ferie i Italien i bil fra nord er i sig selv en stor oplevelse. Du kører gennem imponerende og evigt skiftende landskaber og du bemærker skiftet i arkitektur, kultur, sprog og mad. Kommer du fra Frankrig langs kysten fra Nice, får du de smukke farver langs Middelhavet, eller de lidt mere rå omgivelser i Piemonte lidt længere mod nord. Kommer du lidt længere mod nord, følger du den spektakulære Aosta-dal, med høje bjerge, gletschere, frodige skove, blanke søer og snævre sidedale.

>>> Læs mere om kør-selv-ferie til Piemonte her
>>> Læs mere om ferieboliger i Aosta-dalen her

Gennem Alperne og ned til søerne

Går din kør selv ferie til hoteller eller feriehuse ved Gardasøen, Venedig eller i Toscana vil valget ofte falde på vejen gennem Østrig over Brennerpasset, som er det laveste pas i Alperne, eller gennem Schweiz og enten St. Gotthard eller San Bernadino. I Sydtyrol kan du opleve en rig gastronomi og det mest spektakulære bjergsceneri, mens du baner dig vej mod enten Gardasøen eller Comosøen - begge utroligt smukke og dragende med masser af små, indtagende byer.

>>> Læs mere om kør-selv-ferie til Gardasøen
>>> Læs mere om kør-selv-ferie til Venedig
>>> Læs mere om kør-selv-ferie til Toscana

Bilferie op til 1.500 km fra Danmark

I når frem til de nordligste regioner, som Aosta, Sydtyrol og Lombardiet. Her er der udsigt til Alperne og mulighed for en aktiv ferie med skønne vandreture. Glem ikke muligheden for en en storbyferie i Milano, hvis I har lyst til at bruge lidt af sommerferien på shopping i verdensklasse, hippe restauranter og seværdigheder.

>>> Find ferieboliger og hoteller i Lombardiet

Hvis I har besluttet jer for en ferie i Italien i egen bil er der mange dejlige destinationer inden for de magiske 1.500 km’s rækkevidde. Opdelingen herunder er med kørsel fra København eller Århus.

Kør selv-destinationer under 1.500 km fra Danmark:
- Comosøen
- Maggioresøen
- Ortasøen
- Gardasøen
- Ledrosøen
- Iseosøen og Franciacorta
- Luganosøen
- Milano
- Dolomitterne
- Aosta-dalen

Bilferie op til 1.600 km fra Danmark

Rejser i gerne op til 1.600 km, får I både mulighed for at slappe af ved Middelhavet i Ligurien eller ved Adriaterhavet på den modsatte side af landet. Midt imellem de to have kan I vælge Gardasøen, som også byder på gode muligheder for en sommerferie i solens tegn og med mange oplagte udflugtsmål inden for kort afstand. År efter år viser Gardasøen sig at være et sikkert hit for danskere på kør selv ferie.

I vinregionen Piemonte kan I nyde det gode vejr imens I smager på de fine lokale vine og måske forkæler jer selv med et ”slow-food”måltid. Eller I kan nyde de billedskønne søer i den nordlige del af regionen.

Destinationer mellem 1.500 og 1.600 km fra Danmark
- Den sydlige del af Gardasøen
- Ø-riget Venedig
- Det kulturelle Verona
- Langhe vindistriktet i Piemonte
- Badeferie i Lido di Jesolo
- Badeferie i Bibione
- Cinque Terre i Ligurien

Og lidt længere?

Hvis du har mod på at køre blot et par timer ekstra i forhold til Norditalien, kan du komme frem til Toscana, og så er der næsten ingen grænser for mulighederne for oplevelser, aktiviteter og afslapning. Vil du spadsere rundt i underskønne og maleriske kulturbyer, vil du slikke solskin på gode sandstrande, eller vil du nyde noget af verdens smukkeste landskab med et glas pragtfuld vin i hånden (og adskillige flere i flasken, som du selv har købt ved stalddøren), så er Toscana stedet for dig.

De få kilometer mere betaler sig rigeligt, og det største problem er at vælge mellem alle tilbuddene. Og så skal vi jo ikke glemme, at når du kører selv, så er der god mulighed for at tage lidt af Toscana med hjem på flaske.

Kør selv ferie-destinationer mere end 1.600 km fra Danmark

- Chianti vindistrikt
- Storbyen Firenze
- Det historiske Siena
- Det grønne Umbrien
- Den nordlige del af Marche

Klar til at planlægge din bilferie i Italien?

Du kan søge efter indkvartering i hele Italien med søgemaskinen herover og finde præcist det, der passer dig. Kontakt os gerne med spørgsmål, når du planlægger din kør selv ferie Italien - vores mere end 15 år lange erfaring med ferieboliger i Italien giver os kapaciteten til at hjælpe dig med stort set alle dine spørgsmål.

Du kan også starte fra forsiden og se masser af ferieboliger, ferielejligheder og hoteller i hele Italien.

Praktiske oplysninger

Vejafgifter
På de fleste motorveje i Italien er der indført vejafgifter. Afregning foregår ved at man trækker en billet i en automat på vej ind, og afleverer den igen på vej ud. Distancen udregnes og et beløb betales med kreditkort. Det er egentlig ret nemt, men hvis du skal køre meget på motorveje i Italien kan du måske overveje at anskaffe et såkaldt Telepass, som svarer til den danske Brobizz. Man kører så igennem en særlig bane, hvor enheden registrerer og betaling foregår automatisk. Telepass kan bestilles her.

MiljøzonerKør-selv ferie i Italien

En del italienske byer har indført forbud mod bilkørsel i bykernerne for andre end beboere, og det er en fælde, som mange danskere ryger i. Her skilter man med et simpelt "zona traffico limitato", og ser du sådan et skilt, skal du holde dig væk. Din bil bliver formentlig fotograferet i zonen, og når du kommer hjem modtager du en opkrævning på 80 EUR pr. overtrædelse, som SKAL betales inden 60 dage. Der er i øvrigt særlige regler i Milano, som du kan læse om her.

Bilens udstyr
Du har pligt til at medbringe advarselstrekant, samt gule refleksveste til alle bilens passagerer, og ligesom i Danmark skal alle være fastspændt under kørsel - børn i passende autostole. Fra 15. oktober til 15. april er vinterdæk påbudt i Aostadalen - vær opmærksom på det, hvis du fx. rejser i efterårsferien eller vinterferien. Rejser du til Italien i vinterperioden kan der være lokale påbud om snekæder.

Færdselsregler
Der er ikke den store forskel på reglerne fra Danmark til Italien, men vær dog opmærksom på, at for bilister med mindre end 3 års erfaring er der visse restriktioner (nul-promille, nedsatte hastighedsgrænser mv). Det er påbudt at køre med nærlys udenfor bebygget område hele dagen, men sørg for at have det tændt altid, da der ofte er små tunneller på vejen. Skal du have cykler eller andet med bag på bilen, skal du anskaffe dig et særligt advarselsskilt, som hedder "pannello per carichi sporgenti", som kan købes på tankstationer i Italien.

Fartgrænser personbil, motorcykel eller autocamper
- Landevej: 90km/t eller 110 km/t alt efter skiltning
- Motorvej: 130km/t

Fartgrænser med påhængskøretøj, fx. campingvogn
- Landevej: 70km/t
- Motorvej: 80km/

Nyttige telefonnumre
- Alarm: 112
- Ambulance: 118
- Politi: 113
- Brandvæsen: 115

Den italienske bilklub
- Telefon: 800 116 800
- Website: Klik her

 
search map