Italien i børnehøjde

Når stranden er alt, hvad I har behov for Nye gode venner! Badeland er altid sagen Et skønt gys Børn elsker dyr! Med kig til de toscanske bakker Der er intet som et dejligt hvin
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Børnevenlighed i alle afskygninger


Spørger du dig selv, hvordan du skal forene børnenes og egne ofte forskellige forventninger til sommerferien? Lidt firkantet sagt ønsker de fleste børn at lege og bevæge sig, afprøve nye legeredskaber, tage på spændende udflugter og plaske rundt i vand (i enten poolen eller havet) – mens mor og far ofte foretrækker at lade sig forføre af skønne udsigter, stemningsfulde byer og veltilberedte italienske måltider med en god flaske druesaft, så længe børnene er glade. Har vi ret?

Danske børn vs. italienske børn


Børn og voksne kan altså have særdeles forskellige syn på børnevenlige steder, men er der også forskel på danske og italienske børn? Der findes mange stereotype forestillinger på tværs af kulturer, og Danmark og Italien er ingen undtagelse: mange vil være enige i, at italienske børn lever en overbeskyttet tilværelse, hvor de pakkes ind i pyldrende og sundhedsmæssig omsorg, som næsten grænser til det skadelige. Italienske børn ses ofte i familiens skød og på stranden, hvor de slår sig løs med råb og skrig. Flere vil også påstå, at italienerne har ry for at have meget spændvidde i deres følelsesregister med hensyn til børneopdragelse, hvorfor afstanden fra skældud til kæmpekrammer kan være meget kort.

Danske børn får derimod ofte lov til at stå mere på egne ben og drage deres egne erfaringer. Danske børn inddrages også ofte i forældres beslutninger - man lytter til børnenes holdninger, tager dem med på råd og behandler dem ofte som små voksne.

Der findes altså mange opfattelser og meninger om børns vilkår og opdragelse, og man kan konstatere, at kulturer er forskellige og at børn er forskellige – ligesom opfattelsen af ‘børnevenligt’ er forskellig. Når man tager til udlandet, kan man lade sig fornøje eller tage ved lære, når man betragter andre kulturers traditioner for at omgå hinanden … og i bedste fald få sig en god feriekammerat på trods af kulturelle forskelle.

En børnevenlig feriebolig


Hvem har feriebukserne på? Eller vi kunne spørge, hvor meget tager du hensyn til børnenes ønsker, når rammerne for jeres næste ferie skal kortlægges? Vi har fundet seks boliger, der kan inddeles i to kategorier. Den første kategori henvender sig til de familier, hvor børnenes forståelse af en børnevenlig ferie har fået en topplacering. Denne kategori kalder vi: Børnene har bukserne på! Den anden kategori henvender sig til de familier, hvor forældrenes primære interesse naturligvis er, at børnene er glade og har det godt, men hvor de voksne alligevel tillader sig at prioritere egne interesser. Denne kategori kalder vi: Forældrene har bukserne på!

I de familier, hvor børnene har bukserne på, anbefaler vi, at du tager til et børnevenligt feriecenter som de nedenstående tre, da børnene her vil finde børnebassin, rigeligt med plads til at boltre sig på, forskellige sportslige og underholdningsmæssige aktiviteter, strand og vand. Der er måske endda restaurant på stedet, så børnene ikke skal rives ud af deres leg for at sidde og holde sig vågne på en stol, mens mor og far spiser færdig.

1] Ghiacci Vecchi, Campiglia Marittima, Toscana
2] Residence Porto Letizia, Luganosøen, Lombardiet
3] Residence Messapia, Santa Maria di Leuca, Apulien


I de familier, hvor forældrene har bukserne på, anbefaler vi, at du bestiller ophold i en mere ”forældrevenlig” feriebolig, som en af de tre nedenfor anførte. Her er der fokus på en stilfuld og smuk bolig i stemningsfulde omgivelser med mulighed for kulturel stimulans. Og der er måske endda lagt op til lidt romantik. Desuden finder du restaurant, således at du kan nyde et lækkert og veltilberedt måltid mad delikat afstemt med en god flaske vin, mens børnene ligger trygt og roligt og sover i deres senge. Men disse ferieboliger tilfredsstiller også børnenes ønsker, for her er de nemlig også meget velkomne. Her finder du pool, mulighed for aktiv udfoldelse på legeplads og i naturen, og måske er der endda dyr, som børnene kan underholde sig med at kæle eller lege med. For nutidens unger er der endda internet de fleste steder, så en uventet regnvåd dag også vil tage sin ende.

1] Camin Hotel Colmegna, Maggioresøen, Lombardiet
2] Agriturismo Poggio Corbello, Massa Marittima, Toscana
3] Azienda Agricola Barone Antonio Negri, Gaiano di Fisciano, Campania

En børnevenlig dag i Italien


En børnevenlig ferie består selvfølgelig af en lang række faktorer. Og ligesom vi voksne godt kan lide lidt adspredelse på Italiensferien, sætter børnene også pris på en oplevelsesrig og afvekslende dag, hvor der rigtig kan spares op på mindekontoen. Italien har mange børnevenlige feriedestinationer, hvorfra man kan tage på dagsudflugter for at sætte ekstra krydderi på ferien. I kan blandt andet tage i zoologiske haver, kigge på fisk i store akvarier, betragte naturens version af et legeland i underjordiske grotter eller besøge de mere alsidige underholdningsparker. Der er med andre ord mange muligheder for en mindeværdig udflugt under italiensferien, og nedenfor er et kortfattet udpluk over nogle af disse:

1] Badelandet Cupolelido og Parco Safari delle Langhe, Piemonte
2] Akvariet i Genova, Ligurien
3] Equi Terme og Vindgrotten, Toscana
4] Gardaland, Gardasøen
5] Zoosafari og Fasanolandia, Apulien


Rigtig god fornøjelse til store og små!

 
search map