Ferieboliger og hoteller i Udine

Piazza della Libertà, Loggia di San Giovanni og Torre dell'Orologio Piazza San Giacomo
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Smuk og livlig

Udine er en spillevende universitetsby med et charmerende historisk centrum. Mens mange andre byer i regionen Friuli bærer tydeligt præg af østrigsk (fx Trieste) eller slovensk (fx Gorizia) indflydelse, så er Udine meget italiensk i udtryk og i stemning. Der bor ca. 100.000 indbyggere i selve Udine, som desuden er en smuk og livlig handelsby spækket med kaffebarer og hyggelige spisesteder.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Geografisk placering

Udine er den næststørste by i regionen Friuli Venezia Giulia efter Trieste. Dens placering er rent geografisk i regionen mere central end Trieste og er nem at komme til, da den ligger ved motorvej A23, som forbinder den nordlige del af Adriaterhavskysten med Østrig. Alternativt er der kun ca. 125 km fra Venedig ad motorvej hele vejen - og man kan med fordel også besøge den nikantede fæstningsby Palmanova, som ligger lige syd for Udine, på vejen. Udine ligger i et fladt område ca. midtvejs mellem Alperne og Adriaterhavskysten.

Læs mere om Udine

Venetiansk aftryk og kunstneren Tiepolo

Byen har i en lang årrække været under venetiansk herredømme fra år 1420 og fremefter, hvilket har sat mange spor i gadebilledet. Blandt andet på rådhuspladsen Piazza della Libertà hvor man også finder klokketårnet Torre dell’Orologio, der er opført efter forbilledet på Markuspladsen i Venedig. Det er også værd at nævne rådhuset Loggia del Lionello, der er bygget i årene 1448-1457. Byens største personlighed gennem tiderne er utvivlsomt den venetianske barokmaler Tiepolo, der har præget byen med sine kunstværker. Som en afsluttende kommentar kan det nævnes, at byen også huser et kendt fodboldhold fra Serie A. Fodboldklubben Udinese blev stiftet helt tilbage i år 1896, og er dermed Italiens næstældste klub. Flere danske fodboldspillere har gennem tiderne sat deres præg på klubben, deriblandt Thomas Helveg og Martin Jørgensen.

Skjul teksten
 
 
search map