Rejser til Trieste

Oplev historiens vingesus på en spændende rejse til Trieste
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

-

Mere information til din rejse til Trieste

Trieste ligger ved grænsen til Slovenien og kun 30 kilometer fra den kroatiske grænse i regionen Friuli-Venezia Giulia - som den er hovedstad for - i den nordøstlige del af Italien. Med sine omkring 205,000 indbygger er den også den største by i regionen Friuli-Venezia Giulia, samtidig med, at den er blandt de 25 største byer i Italien.

På grund af dens beliggenhed tæt på Balkan-landene og Centraleuropa har byen været genstand for dybe og stadigt mærkbare påvirkninger fra både germanske, latinske og slaviske kulturer igennem de sidste to tusinde år. Den var én af de ældste dele af Det Habsburske Monarki og blev senere én af de vigtigste byer i monarkiet - kun overgået af Prag, Wien og Budapest - og én af de vigtigste havne ved Middelhavet. 

Havnen var med til at gøre byen til et økonomisk og handelsmæssigt centrum og endnu i dag bidrager havnen til byens status som ét af de rigeste områder i Italien. Blandt andet er det fra havnens olie-terminal, at Tyskland - gennem den transalpine rørledning - henter 40% af sin energiforsyning og Østrig hele 90% af sin energiforsyning.

Byen har også været et kunstnerisk og litterært centrum, særligt i fin de siècle-perioden, i slutningen af 1800-tallet, og i de første årtier af det efterfølgende tyvende århundrede. Her aflagde datidens store europæiske kulturpersonligheder ofte byen besøg, herunder James Joyce og Sigmund Freud. På det tidspunkt blev byen betragtet som den eneste centraleuropæiske enklave syd for Alperne. Det siges også, at det var her i byen, at de første caféer i Italien så dagens lys. Nogle af dem findes endnu den dag i dag, såsom The Tommaseo fra 1830, San Marco fra 1914 og Stella Polare Cafe fra 1867.

Blandt byens største seværdigheder er Piazza Unità d"Italia, der er byens hovedtorv; Castello Miramare, som ligger ved havet 8 kilometer fra centrum og har en række smukke haver; det romerske teater ved foden af San Giusto-bakken; katedralen Basilica cattedrale di San Giusto Martire, der er ét af byens vartegn og som stammer fra det 14. århundrede i sin romanske version (omend katedralen også bærer spor af andre stilarter); og fyrtårnet Faro della Vittoria, der er ét af verdens højeste fyrtårne (68 meter højt) og som siden 1927 har våget over Trieste-bugten.

>> Få mere information til en ferie i Trieste her

 
search map