Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Mest populære byer og områder

-

Mere information til din rejse til Friuli

Friuli-Venezia Giulia, beliggende på grænsen til Østrig og Slovenien i den nordøstligste del af landet, er en Italiens mindste regioner - både geografisk og befolkningsmæssigt med sine omkring 1,225.000 indbyggere. Hovedstaden i regionen er Trieste - ofte betragtet som porten mellem Øst- og Vesteuropa - der har omkring 205.000 indbyggere. 

Regionen har autonom særstatus - ligesom fire andre italienske regioner - på grund af dens lingvistiske og kulturelle mangfoldighed, som naturligvis hænger sammen med dens beliggenhed på grænsen til Østrig og Slovenien.

Friuli-Venezia Giulia byder på storslåede naturoplevelser i bjergkæden Dolomitterne og ved de tre større floder Tagliamento, Isonzo og Livenza. Du kan også vælge at besøge naturparken Foce dell’Isonzo, der byder på en spændende og mangfoldig flora og fauna, eller tage på en sol- og badeferie ved den næsten 100 kilometer lange kystlinje langs Adriaterhavet. Her finder du både brede, børnevenlige sandstrande (såsom strandene i Ligaono og Grado), fascinerende laguner og spektakulære klippestrækninger. Sørg for ikke at gå glip af strand-perlen Lignano Sabbiadoro, der byder på hele otte kilometers fint, gyldent sand.

Når du har fået nok af naturoplevelserne, kan du gå på opdagelse i regionens mange interessante byer. I Cividale del Friuli, der er blevet erklæret verdensarv af Unesco, finder du regionens historiske og kulturelle hovedstad. I Trieste kan du opleve skønne paladser, spændende romerske monumenter og museer rige på både antik og moderne kunst. Aquilia byder på resterne af et romersk forum og det Romerske Mausoleum. I Palmanova kan du gå på opdagelse i sen renæssancearkitektur. Og i Gorizia kan du beundre byens slot Castello di Gorizia. 

Mellem de mange seværdigheder bør du ikke glemme at smage på de mange fremragende lokale retter i Friuli. Vildtretter ledsaget af bær; fisk og skaldyr, såsom rejer, jomfruhummer, østers og muslinger; den berømte polenta-grød, der laves på majsmel; den lufttørrede skinke ”San Daniele”, der minder om Parmaskinken; og regionens mange fremragende hvidvine - især dem, der stammer fra distriktet Il Collio - er nogle af de mange gastronomiske oplevelser, du kan sætte næsen op efter på din rejse i Friuli.

Få mere information om en ferie i Friuli her

 
search map