Ferieboliger og hoteller i Palmanova

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Palmanova ligger i regionen Friuli 55 km fra byen Trieste. Den hører til blandt de vigtigste og mest velbevarede eksempler på sen renæssancearkitektur. Byen er opstået omkring Palma-fortet, der blev opført i 1593, da konflikten mellem Venedig og Østrig var på sit højeste.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Fortets historie

Fortet blev placeret på et strategisk godt punkt i Friuli-regionen og blev tildelt navnet Palma, til ære for 22 års jubilæet for Venedigs sejer over tyrkerne. Palmanova var under venetiansk styre i mere end 200 år frem til 1797, hvor det herefter blev besejret af Napoleon. Herefter overgik det til Østrig fra år 1798 til år 1805, hvorefter det igen kom under italienske styre. Under 1. Verdenskrig blev fortet brugt til hospital og opholdssted for soldater. Fortet Palmanova er stjerneformet og har et 7 km langt fæstningsværk, hvilket gør det til et unikum i Europa. Byen har tre indgange; Porta udine, Porta Aquileia og Porta Cividale. I år 1960 blev Palmanova udnævnt til nationalt seværdighed og er kandidat til UNESCO┬┤s liste over bevaringsværdige lokaliteter.

Læs mere om Palmanova

Værd at besøge i byen

- Bymuseet, hvor man finder interessante informationer om fortets historie helt fra begyndelsen og frem til 2. Verdenskrig. Museet er åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 09.30 til 12.30 og fra kl. 16.00 til kl. 18.00. Om søndagen er der åbent fra kl. 09.30 til kl. 12.30.
- Det Historiske Militærmuseum er et besøg værd. Det byder blandt andet på samlinger af våben og militæruniformer, anvendt i kampene om Palmanova. Museet har åbent fra mandag til lørdag fra kl. 09.00 til kl. 12.00 og fra kl. 14.00 til kl. 16.00. Om søndagen er der åbent fra kl. 09.00 til kl. 12.00.

Skjul teksten
 
 
search map