Ferieboliger og hoteller i Cividale del Friuli

Piazza Paolo Diacono
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Kulturel hovedsatd

Byen Cividale del Friuli ligger 65 km nord for Trieste og blev grundlagt i år 50 f.Kr. af Julius Cæsar. Dengang hed byen Forum Julii – Juliu’s marked - og det var først senere i det 9. århundrede, under Frankernes dominans, at byen skiftede navn til først Civitas Austriae og derefter Cividale. Byen anses for at være den historiske og kulturelle hovedstad i regionen Friuli og er tilmed blevet optaget på UNESCO's prestigefulde liste verdens kulturarv i 2011.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Djævlens bro

Byens middelaldercentrum er rig på monumenter og seværdigheder af forskellig karakter. Besøg eksempelvis ”Djævlens bro”, der ifølge en legende blev bygget af djævlen selv. Det siges at byens borgere bad ham om hjælp til at bygge broen, da de ikke selv kunne finde ud af at gøre det ordentligt. Djævlen accepterede at bygge broen mod at han ville få sjælen fra den første person der krydsede den. Borgerne accepterede hans krav og i løbet af en nat stod broen færdig. De prøvede dog at narre djævlen ved at lade en hund krydse broen som den første i stedet for et menneske. Broen løber over floden Natisone, der deler byen i to. Den er 22 meter høj og 50 meter lang.

Læs mere om Cividale del Friuli

Den underjordiske hule

Et andet interessant monument er Ipogeo Celtico – det keltiske hypogeum, et underjordisk gravsted. Denne underjordiske hules oprindelige formål forbliver et mysterium, som man til dags dato ikke har opklaret. Ifølge historikeren Sandro Stucchi blev hulerne brugt til gravsteder den gang kelterne var i Cividale, mens andre mener at de har været brugt til fængsel. Det største mysterium udgøres dog af spørgsmålet om nytten af tre store masker som man har fundet dernede. Stucchi mener at der er tale om gravmasker.

Lørdagsmarked

Hver lørdag er der marked på byens torv, helt som tilbage i Julius Cæsars tid. Her oplever man en munter og livlig stemning, både blandt byens indbyggere og indbyggerne fra de nærliggende landsbyer, der sælger, køber og endda bytter varer med hinanden. Dette marked er et af byens ældste ritualer, som har fundet sted lige siden dens opførelse.

En gammel leg

Er man i byen i løbet af påsken, vil man kunne opleve den ældgamle, traditionsrige påske- konkurrence. Konkurrencen foregår udendørs og består i at man bruger hårdkogte dekorerede æg, som man skal få til at rulle uden at røre. Man ved med sikkerhed at denne leg har eksisteret siden det 18. århundrede , og sikkert også lang tid før.

Skjul teksten
 
 
search map