Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

For selvom Emilia-Romagna "kun" er den 6.-største region i Italien, så har den en længde på over 300km og strækker sig fra de lækre badestrande i øst med bl.a. Rimini og Riccione, til den store Po-slette i nordvest, hvor Po-floden selv danne grænsen til naboregionen Lombardiet. Langs Emilia-Romagnas vestside møder man Appenninerne - den lange 'rygrad' af bjergtoppe, som følger den italienske støvle i hele dens længde. Bjergene er med til at gøre Emilia-Romagna tør og solrig, når de holde truende skyer på afstand, og lader dem 'vande af' på den anden side.

Når du rejser til Emilia-Romagna oplever du en region, hvor befolkningen har bosat sig omkring en række mellemstore byer, primært i det nordlige lavland. Det er velkendte by-navne som Parma, Piacenza, Modena og Bologna, med sidstnævnte som den største med omkring 1 mio. indbyggere i "Stor-Bologna".

Hvilken lufthavn i Emilia-Romagna?

Pga. regionens langstrakte geografi, kan man nemt rejse til Emilia-Romagna fra en række forskellige lufthavne, både i og udenfor regionen. Største lufthavn er Bologna, men også Forlí lufthavn er under hastig vækst, særligt med lavprisfly og charterafgange med adresse til badebyerne ved Adriaterhavet.

Vil man rejse til den nordvestlige del af Emilia-Romagna, kan man med fordel sætte kursen mod Milano Linate, som ligger kun ca. 3 kvarters kørsel fra Piacenza. Er man villig til at køre lidt længere for til gengæld at få direkte fly, kan man også kigge efter flyforbindelser til Pisa, Milano Malpensa, Firenze, Bergamo og endda Venedig. For alle disse lufthavne gælder, at du kan leje en bil hos In-Italia og køre videre til destinationen.

Husk også, at du kan booke din feriebolig, sammen med flybillet og evt. lejebil direkte her på siden, og dermed få fordel af at få en pakkerejse til Emilia-Romagna, som er sikret af den danske rejsegaranti.

Hvor skal man bo i Emilia-Romagna?

Hos In-Italia finder du Danmarks største og bedste udvalg af ferieboliger i Emilia-Romagna, fx. i hovedstaden Bologna, hvor du kan vælge mellem en række håndplukkede hoteller og ferielejligheder i det historiske centrum, eller i den mad- og fodboldgale by Parma, hvor man kan nyde stemningen i den lidt oversete universitetsby.

Men klart flest hoteller og lejligheder finder man langs den smukke kyst i strandbyer med velklingende navne som Rimini og Riccione, og med ganske kort afstand til mini-nationen San Marino. Book hotel, flybillet og lejebil sammen - start din søgning i søgeboksen øverst på siden.

Mere information til din rejse til Emilia-Romagna

Emilia-Romagna, beliggende i den nordøstlige del af landet, er én af Italiens rigeste regioner - og også én af de rigeste regioner i Europa. Regionen, der er den sjettestørste i Italien og har en befolkning på omkring 4,5 millioner, omfatter en stor del af Posletten i Norditalien. Næsten 50% af regionens areal udgøres således af slette, mens omkring en fjerdedel af regionen består af bakket landskab og en anden fjerdedel af bjerge i form af bjergkæden Appenninerne.

Emilia-Romagna byder på fantastisk gastronomi, store naturoplevelser, afslappende sol- og badeferie ved kysten, aktiv ferie med vandring i bjergene eller cykelture på sletterne, samt en lang række historiske kulturbyer - herunder regionshovedstaden Bologna med ét af verdens ældste universiteter. Og så er regionen hovedsæde for en række legendariske bilproducenter, såsom Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani, De Tomaso og Ducat, som kan gøre enhver rejsende med interesse for biler eller motorsport salig.

Regionen er kendt for sit fremragende køkken. Der produceres madvarer her af ypperste kvalitet, især når det gælder pølser, skinke, oste, fløde og smør. Smag f.eks. på de lækre skinker Culatello di Zibello og Prosciutto di Parma eller på pølserne Mortadella Classica og Mortadella di Bologna. Et andet berømt produkt fra Emilia-Romagna er parmesan-osten, som du sikkert kender fra en anden kendt klassiker fra regionen; Spaghetti Bolognese.

På den lange kyststrækning ud mod Adriaterhavet kan du finde masser af gode sandstrande og badebyer, som er oplagte til en bade- og solferie. Den store badeby Rimini med sine fremragende strande og et hav af forlystelsesmuligheder, forretninger og restauranter er den mest kendte af disse badebyer, men der findes masser af andre muligheder, hvis du er til de lidt mindre besøgte steder.

I regionshovedstaden Bologna finder du et af verdens ældste universiteter og andre unikke historiske og kulturelle seværdigheder. I byen Parma kan du smage på den berømte skinke og ost af samme navn. I Piacenza kan du opleve unikke monumenter fra middelalderen og i Modena er du tæt på sportsvognsmærker som Ferrari, Lamborghini og Maserati, samt flere bygninger, der er erklæret verdensarv af Unesco. 

>> Få mere information om en ferie i Emilia-Romagna her

 
search map