Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

-

Mere information til din rejse til Parma

Parma ligger delt i to dele omkring floden af samme navn i regionen Emilia-Romagna i den nordlige del af Italien. Med sine omkring 200.000 indbyggere er det den næststørste by i Emilia-Romagna, kun overgået af regionshovedstaden Bologna. Byen er blandt andet kendt for sit universitet, der er ét af de ældste i verden, og for sin fremragende gastronomi, der inkluderer en række berømte gastronomiske produkter, såsom prosciutto-skinken og parmesan-osten. Parma er også kendt for sine traditioner inden for kunst, ikke mindst malerkunst og musik.

Blandt byens største seværdigheder er Palazzo della Pilotta, som er et kompleks af bygningsværker placeret mellem Piazzale della Pace og Lungoparma i det historiske centrum. Bygningerne stammer fra 1583 og har blandt andet været den spanske dronning Elisabeth Farneses fødested i 1692. I dag rummer bygningerne en række af byens kulturelle institutioner, såsom Palatina-biblioteket, Det Nationale Arkæologiske Museum, en kunstskole, et museum dedikeret til Giambattista Bodoni, Teatro Farnese og Galleria Nazionale di Parma.

En anden af byens store seværdigheder er domkirken fra starten af 1100-tallet med dens verdensberømte oktagonale dåbskapel bygget helt i lyserød marmor og kuplen, der er dekoreret med en illusionistisk fresko af renæssance-maleren Antonio da Correggio.

Der er også gode udflugtsmuligheder fra byen, f.eks. kunne du tage på en heldagsudflugt til de fem små byer i Cinque Terre ved kysten og opleve et af de smukkeste landskaber i Italien omkring Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, som er optaget på UNESCO"s verdensarvsliste. 

Eller du kunne tage på en udflugt til byen Langhirano, der ligger ca. 25 km fra Parma, og se, hvordan de berømte parma-skinker forarbejdes og lagres. Du kunne også tage til byen Soragna, der ligger ca. 32 kilometer fra Parma, og se, hvordan de store, runde parmesan-oste bliver til på det lokale Parmasan-museum. 

Hvis du mere er til store naturoplevelser, kunne du tage på en vandretur i den storslåede bjergkæde Appenninerne.

>> Få mere information til en ferie i Parma her

 
search map