Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Den lyserøde by

Parma er en mellemstor by i regionen Emilia-Romagna, beliggende på Posletten og omgivet af landbrug på stor skala og tæt på Appenninernes bjerge, grønne skove, floder og søer. Du kan umuligt kede dig her, hvis du elsker at gå på opdagelse i Italiens herligheder. Her har du en charmerende og levende antik by med stræder, paladser og slotte i flere byggestile fra romansk og gotisk til barok. Det unikke ved dette tidligere hertugdømme er de mange historiske bygninger i lyserød marmor, som giver byen et helt specielt skær og atmosfære. Hvis du er opera-interesseret, så er Verdi født få kilometer uden for Parma - så du vil opleve mange steder med hans musik i baggrunden og have mulighed for at besøge mindesmærker i hans navn.

Spændende opdagelsesruter

I umiddelbar nærhed har du et væld af muligheder. Træk stikket ud ved en af flere velrenommerede kursteder, hvoraf Salsomaggiore er et af de største, men alle har sit speciale, afhængig af hvad ens behov måtte være. Uden for Parma finder du ikke mindre end 23 store naturparker og grønne oaser med ruter, du kan følge på trekking, mountainbike eller til hest og nyde de panoramaer, der folder sig ud. Hvis du hellere vil køre, så er der også her mange ruter at vælge imellem. Oplev den magiske atmosfære ved at besøge de mange slotte, middelalderborge og fæstninger. Via Francigena er en gammel stenbelagt pilgrimsrute, der går forbi Parma og helt ned til Rom, hvor du undervejs kan besøge flere religiøs-historiske klenodier og bygninger. Og sidst men ikke mindre vigtig La Strada del Prosciutto e Vini dei Colli di Parma, en gastronomisk rute hvor du helt fra producenten kan se og smage på de rigtig mange gode produkter fra området.

Kort over Parma

Klik på kortet herunder for en oversigt over hoteller og andre ferieboliger i byen samt afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Verdensberømt dåbskapel

Det er en ren fryd at spadsere omkring i det historiske centrum, mellem smukke pladser og elegante, historiske paladser. Byen huser i øvrigt et af verdens ældste universiteter, og byder på mange historiske seværdigheder, heriblandt domkirken fra starten af 1100-tallet med dens verdensberømte oktagonale dåbskapel bygget helt i lyserød marmor. Napoleon I's hustru Marie Louise har også sat et særligt præg på byen, da hun vendte tilbage efter hans død som Hertuginde af Parma. Hun sørgede bl.a. for at der blev bygget veje og broer, samt åbnede hjem for forældreløse børn og andre sociale institutioner. Hun var kunstprotektor og ophavsmand til det smukke galleri, der i dag kan besøges i det imponerende Palazzo della Pilotta.

Læs mere om Parma

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos In-Italia kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller og ferielejligheder i Parma. 

Hvad enten du gerne vil bo inde centralt i Parma tæt ved seværdigheder og restauranter eller måske i mere fredelige omgivelser lidt ude på landet, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en villa i Emilia Romagna regionen. Så har I en fælles base for jeres udflugter til byen og kan samtidig nyde pool, have osv. helt for jer selv.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige dele af Italien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at nå længere omkring i støvlelandet. 

Transport

Italien har adskillige internationale lufthavne. Skal du holde ferie i Parma, er den nærmeste byens egen lufthavn, som dog har et ret begrænset antal flyforbindelser. Inden for rækkevidde er dog blandt andet også Bologna Lufthavn og Milano Linate. I disse lufthavne finder du en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian med ruter til store dele af det øvrige Europa - heriblandt Danmark. 

Der kører tog fra Bologna og Milano til Parma, hvor togstationen ligger inden for gåafstand af den gamle bymidte. Vil du udforske byens centrum, er det nemmest at komme rundt til fods. Der findes dog busser, som især kan være nyttige, hvis du også vil opleve seværdigheder uden for byen. Vil du have friheden til at tage på udflugter uden at skulle bekymre dig om køreplaner, er det oplagt at leje en bil. 

Det er en tur på omkring 1600 km, hvis du vil køre til Parma fra Danmark. Med en overnatning undervejs er det en overkommelig afstand for de fleste, og bilturen sydpå kan være en chance for at opleve nye fascinerende sider af Europa.

Restauranter og shopping

Du vil få rig lejlighed til at stifte bekendtskab med to af byens mest kendte produkter: ost (Parmigiano Reggian) og skinke (Prosciutto di Parma), som er opkaldt efter byen. På byens restauranter og trattoriaer har du i det hele taget masser af muligheder for at fordybe dig i det lokale cucina. I Parma bør du ikke gå glip af retterne med frisk pasta, især den fyldte slags: tortellini, cappelletti og anolini), som får et drys parmesanost og typisk ledsages af Lambrusco-vin. 

Trænger du til at få fornyet garderoben, finder du i området mellem Strada della Repubblica og Via Farini alle de kendte italienske modemærker. Det kan dog også være spændende at gå på jagt efter et godt køb på de ugentlige markeder Piazza Ghiaia og Piazzale della Pilotta.

 

Udflugter

For madentusiaster  og andre er museerne for henholdsvis parmaskinken og parmasan-osten et interessant udflugtsmål. I byen Langhirano ca. 25 km fra Parma kan du således se hvordan de berømte skinker forarbejdes og lagres, mens du på Parmasean-museet i Soragna kan følge tilblivelsen af de store, smukke, runde Parmesan-oste.

Parma og resten af regionen byder dog på meget andet end kulinariske seværdigheder. Er du på byferie i Parma, er en heldagsduflugt til Cinque Terre ved kysten for eksempel en chance for at opleve et af de smukkeste landskaber i Italien med  de 5 små byer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, som er optaget på UNESCO"s verdensarvsliste.

Ønsker du at udforske regionens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af spændende udflugter i Emilia Romagna, som du med fordel kan booke allerede hjemmefra. 

Lokale Links

Du kan finde mere information om seværdigheder og aktuelle begivenheder på byens egen turisthjemmeside her

Skjul teksten
 
 
search map