Maranello, Emilia-Romagna Ferrari: fabrikken og udstillingsområdet

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Ferrari har gennem årene fremstillet mere end 200 fuldblodsbiler og en af grundene til at de bliver ved ligger i grundlæggeren Enzo Ferraris berømte ord: The best Ferrari is the one, we still haven't made: the next one!

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Historien bag

Det hele begyndte i 1929 da Enzo Ferrari startede racerteamet Scuderia Ferrari, efter en på daværende tidspunkt tiårig racerkarriere som testkører for Alfa Romeo. I begyndelsen kørte teamet Alfa Romeo-biler, men det var indtil uoverensstemmelser mellem Ferrari og Alfa Romeo og Anden Verdenskrig satte en stopper for Scuderia Ferrari og motorsporten. Men Enzo havde den force, at han var en bedre leder end kører, og i 1943 udvidede han sit racerteam med bilfabrikken Ferrari, som herefter selvsagt kørte i egne biler. Holdet har vundet 250 større sejre i motorsporten, heriblandt sejre i de klassiske sportsvognsløb Le Mans, Mille Miglia, Daytona m.fl., og holdet er fortsat et vindende team blandt andet også i Formel 1. Enzo Ferrari døde 90 år gammel i 1988.

Fabrikken

Ferrari ligger i Maranello godt 20 km syd for storbyen Modena, og er bestemt et besøg værd, hvis man er Ferrari entusiast. Byen er blevet indbegrebet af den sorte hest eller de røde farver og kaldes lige så vel Ferrari-byen som Maranello. I Maranello kan man i dag se, hvor Ferrari udvikles, produceres og testes. Ferrari-området er på størrelse med en lille provinsby med 15.000 indbyggere, og for entusiaster er det et mekka. Enkelte led i produktionen foregår inde i Modena, der foruden Ferrari associeres med bilproducenter som Maserati, Bugatti, Lamborghini, De Tomaso og Cizeta.

Galleria Ferrari

På fabrikkens eget udstillingsområde fremviser Ferrari 20-25 af sine biler året rundt; de skiftes jævnligt ud afhængig af den pågældende udstilling: 50 året for Ferrari, Enzo Ferraris 100 års fødselsdag eller et bestemt tema, så som de små otte-cylindrede Ferrari biler. Foruden bilerne kan man også iagttage komponenterne, motorerne, mekanikken og prøve via et videospil, hvad det vil sige at være føreren af en af de mest prestigefyldte biler i verden: Ferrari’en. Her udstilles vinderstatuetter, racerkørernes historier, de tekniske tegninger og meget mere Ferrari. Her er naturligvis også en Ferrari shop, en boghandel og et cafeteria.

Fiorano testbanen

Fiorano er Ferraris testbane, hvor fabrikken afprøver de nyeste prototyper og naturligvis deres Formel 1-biler. Man kan ikke komme ind på banen, men det skulle være muligt at få et glimt af en af de hurtige biler over hegnet.

Find frem


- Fra Milano kører man fra ved Modena Nord, og herfra kører man mod Sassuolo. Før Formigine følges skiltning mod Maranello.
- Sydfra tager man afkørslen Modena Sud (syd) og kører ad Ss 623 i ca. 1 km. Herfra holder man til venstre ved Strada Gherbella og fortsætter ca. 4 km. I rundkørslen drejer man til venstre ad Ss 12 og fortsætter ca. 10 km til byen Pozza. Her drejer man til højre de sidste 3 km frem til Maranello ad Via Vignola.

Åbningstider

Galleria Ferrari og souvenirbutikkerne har åbent dagligt alle ugens dage hele året rundt.

 
search map