Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Når du rejser til Bologna, rejser du til en by, som både historisk og nutidigt er et vigtigt knudepunkt for trafik mellem Syd- og Norditalien. I og omkring Bologna mødes flere vigtige jernbanelinier som forbinder landsdelene, og Europavejene E45 og E35 mødes med de vigtige motorveje A14 og A13. Fra Bologna kan man følge E35 stik mod syd ind gennem Appenninerne og komme frem til Firenze "på den anden side" på godt en time i bil, og kun 35 minutter med tog (stort set uden dagslys, da over 90% af strækningen er lagt i tunnel).

Bologna er med andre ord en stærk by at bruge som udgangspunkt for en rejse, som indeholder udflugter til destinationer i hele Norditalien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Hvilke lufthavne kan man bruge til Bologna?

Det er helt naturligt at vælge Bologna lufthavn som ankomststed, når man rejser til netop Bologna. Lufthavnen ligger kun en god håndfuld kilometer fra centrum, og har samtidig gode forbindelser ud i Europa. Med In-Italia kan du rejse til Bologna med fly fra Billund, Aalborg, København og Hamburg lufthavne - hvorfra du kan nå frem med blot et enkelt skift undervejs.

Øvrige lufthavne med adgang til Bologna er primært Firenze og Parma (begge ca. 100km væk), samt Venedig (160km), som traditionelt har gode forbindelser til Danmark. Her kan du så evt. undgå en mellemlanding og tage resten af turen i en lejet bil eller med tog.

Hvor skal man bo i Bologna?

I bologna findes den mest interessante del af byen syd for banegården og inde i den smukke middelalderby. In-Italia har været til stede i Bologna siden 1999 og kan derfor tilbyde et stærkt udvalg af håndplukkede hoteller og ferielejligheder i hele den indre by. Her kan du fx. finde et hotel med direkte udsigt til den store Basilica, og med masser af spisesteder og caféer indenfor gåafstand.

Mere information til din rejse til Bologna

Bologna er hovedstad i Emilia-Romagna-regionen i den nordlige del af Italien. Det er den syvende-største by i Italien med omkring 387 554 indbyggere og over en million i det bymæssige opland. Byen er én af de rigeste byer i Italien og ligger altid i toppen på listen over de italienske byer, der har størst livskvalitet. I 2011 lå den således nummer 1 blandt 107 italienske byer i en vurdering af italienske byers livskvalitet.

Bologna byder blandt andet på en hyggelig og meget stemningsfuld historisk bykerne, masser af historiske og kulturelle seværdigheder, glimrende shopping-muligheder, en fantastisk gastronomi og et hav af gode restauranter og cafeer.

Ved de to sammensmeltede pladser, Piazza Maggiore og Piazza Nettuno, finder du det historiske centrum. Her kan du opleve det berømte Neptunspringvand ("Nettuno") og Domkirken San Petronio, hvorefter du kan bevæge dig videre ud i byen og blandt andet opleve en lang strækning af middelalderlige søjlegange og arkader.

Byen har også ét af verdens ældste universiteter og Europas ældste fungerende universitet, grundlagt i 1088. Med sine omkring 100.000 studerende er det samtidig et af de største universiteter i Europa. Størstedelen af universitetets aktiviteter er placeret i Bolognas historiske centrum tæt ved Piazza Verdi. Her findes et livligt og charmerende universitetskvarter, med diverse restauranter, caféer og naturligvis et hav af gode boghandlere.

Hvis du bliver sulten af at gå rundt i byen, bør du straks kaste dig over en af byens pastaretter, for Bologna er ét af de bedste steder i verden at spise frisk pasta. Prøv for eksempel en portion “Tagliatelle alla Bolognese”, der måske ved første øjekast minder om det, som vi herhjemme kalder for "spaghetti bolognese", mens som adskiller sig ved at den serveres med tagliatelle i stedet for spagetti og ved at kødsaucen er helt anderledes.

Byen er også ideel som udgangspunkt for dagsudflugter til andre af regionens byer, såsom RavennaFerrara og Faenza

>> Få mere information om en ferie i Bologna her

 
search map