Bologna, Emilia-Romagna Mit yndlingssted i Italien: Bologna

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Af Johanne Nordkild Poulsen, In-Italia

Bologna – En by jeg vender tilbage til, gang på gang


En af mine absolutte favoritter, når det gælder byferie i Italien, må være den norditalienske by Bologna, beliggende i regionen Emilia-Romagna. Byen, med sine ca. 400.000 indbyggere, har, efter min mening, den helt rigtige størrelse til et 3-4 dages ophold. Den er overskuelig, hyggelig og meget stemningsfuld, og byder på rigeligt med historiske og kulturelle seværdigheder, tillige med glimrende shopping-muligheder og dejlige restauranter.

Det historiske centrum er koncentreret omkring de to sammensmeltede pladser, Piazza Maggiore og Piazza Nettuno, med Neptunspringvand og Domkirken San Petronio som samlingspunkt. Herfra kan man bevæge sig ud i denne herlige by, der bl.a. er karakteriseret ved dens over 70 km. lange strækning af middelalderlige søjlegange og arkader.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

I Bologna ligger desuden Europas ældste universitet, og byen bærer stadig i dag i høj grad præg af at være kulturcentrum. Her findes et livligt og charmerende universitetskvarter, med diverse restauranter, caféer og naturligvis et hav af boghandlere.

Jeg får personligt aldrig nok af Bologna, primært fordi jeg synes det er en dejlig, hyggelig og smuk by. Derudover nyder den en beliggenhed, der gør den ideel som udgangspunkt for besøg til andre af regionens herlige byer som f.eks. Ravenna, Ferrara og Faenza.

Læs mere om Bologna

 
search map