Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Regional hovedstad

Denne herlige, indbydende by er regional hovedstad i Emilia-Romagna og bærer sin historiske arv flottere end de fleste. Oprindelsen af byen kan spores tilbage til etruskerne, som herskede på den italiske halvø fra ca. 800 f.Kr. til ca. 200 f.Kr. Senere kom byen under romerne og mange levn fra denne tid er stadig intakte.

Bologna i middelalderen

I middelalderen blev Bologna en selvstændig bystat og i tiden derefter sloges byens herremænd om magten. De interne magtkampe sluttede først i starten af det 16. århundrede, da bystaten kom under Pavestaten. Bologna bibeholdt dog en vis form for selvstændighed ved at beholde dens gamle juridiske system, vigtigst i denne sammenhæng byens senat, samt ved at have en ambassadør i Rom. Byens mange kirker og palæer er rige på kunst og bidrager til at man får en forståelse for Bolognas kulturelle vigtighed gennem tiderne. I denne sammenhæng bør nævnes at verdens første og dermed ældste universitet er beliggende i dette kulturelle centrum. Universitetet er stadig et af Italiens mest prestigefyldte, og byen er således den dag i dag en levende universitetsby.

Kort over Bologna

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Bologna som ferieby

Byen har en størrelse, der gør den meget velegnet til en hyggelig byferie. Den er stor nok til, at man ikke kommer til at kede sig, men ikke større end at man hurtigt kan overskue den og lære den at kende.

Kan man lide at gå på marked, og opholder man sig i byen fredag eller lørdag, bør man lægge vejen forbi Piazza VIII Agosto, hvor stort set alt (dog ikke fødevarer og møbler) kan købes fra tidlig morgen til kl. 19 om aftenen på markedet “La Piazzola” - hele året rundt. Her kommer både turister og bologneserne selv for at gøre gode køb fra de hundredevis af stande.

På byens hovedplads, Piazza Maggiore, kan du drikke en cappuccino til rimelige penge, trods den centrale beliggenhed, mens du nyder menneskemylderet. Her kan du fornemme historiens vingesus, mens du nyder de dejlige omgivelser som f.eks. det middelalderlige Palazzo Comunale, der på anden sal huser kunstmuseet Museo Morandi.

Melder sulten sig har du er Bologna et af de bedste steder i verden at spise frisk pasta. Her bør du for eksempel ikke gå glip af tortellini, som laves med et fyld af kød, mens det ofte i andre af regionens byer laves med ost og spinat. Glem heller ikke at bestille en portion Tagliatelle alla Bolognese, der måske ved første øjekast minder om det vi herhjemme kalder for "spaghetti bolognese". Udover at den i Bologna serveres med tagliatelle i stedet for spagetti, adskiller kødsaucen sig dog markant fra den, der ofte serveres på de danske middagsborde. Lokalt sætter man en stor ære i den originale opskrift, som blev fastlagt af det italienske institut for kogekunst Accademia Italiana della Cucina i 1982. 

Skal du selv i køkkenet, kan du lade dig inspirere af In-Italias egen madmors opskrift på spagetti bolognese.

 

Læs mere om Bologna

Hotel eller ferielejlighed i Bologna?

Hos In-Italia kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller og ferielejligheder i Emilia Romagna regionens hovedstad. 

Vil du gerne bo i Bologna, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor. Her finder du både centralt beliggende hoteller og ferielejligheder, hvor du kan gå til alt, men også lidt mere afsides indkvarteringsmuligheder i rolige omgivelser.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du også gerne opleve andre dele af Italien i løbet af din ferie, kan du naturligvis vælge at bo forskellige steder for at nå længere omkring i støvlelandet. 

Transport

Skal du på byferie i Bologna, er det oplagt at flyve til lufthavnen blot 6 km fra centrum. Bologna Lufthavn betjenes af en bred vifte af flyselskaber, store som små. Der er derfor som regel gode muligheder for at finde en billig flybillet hertil fra Danmark.

Fra lufthavnen som har det officielle navn Aeroporto di Bologna-Guglielmo Marconi, er der talrige busforbindelser til resten af regionen og ind til selve byen med den såkaldte Aerobus, der kører til togstationen Bologna Centrale.

Byens togstation udgør et vigtigt knudepunkt for togtrafikken i det nordlige Italien med forbindelser til mange større byer i resten af landet. Du kan for eksempel rejse med højhastighedstog til Milano på 65 minutter samt nå Venedig  eller Rom på omkring 2-2½ time.

Planlægger du at bruge ferien på at udforske byen, giver en bil ikke meget mening. Den kan dog være rar at have til udflugter, hvor du gerne vil kunne forlade alfarvej for at drage på eventyr i dit eget tempo.

Kører du til Bologna i egen bil fra Danmark, er det en tur på omkring 1700 km. Med en overnatning undervejs er det en overkommelig afstand for de fleste og eventuelt en chance for at opleve andre smukke dele af Europa på vejen sydover. Der er dog naturligvis også gode muligheder for at leje en bil i lufthavnen eller selve byen, hvis du foretrækker at springe den lange køretur over.

Udflugter

Det er ikke noget problem at bruge hele ferien på at fordybe sig i Bolognas mange seværdigheder, butikker og restauranter. Takket være byens centrale beliggenhed i det nordlige Italien, har du dog også gode muligheder for at tage på spændende udflugter til historiske byer som Venedig, Firenze, Milano eller sågar Rom.

Er du historisk interesseret, kan en tur til Ferrara også varmt anbefales. Byen som er optaget på  UNESCO"s verdensarvsliste, byder på et overflødighedshorn af smuk kunst og arkitektur.

 

Skjul teksten
 
 
search map