Portoferraio, Elba Ø På sporet af Napoleon

Villa di San Martino Villa dei Mulini
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Villa dei Mulini

Napoleons tidligere hjem er beliggende i den øvre del af havnebyen Portoferraio på en naturlig terrasse, der ligeledes danner platform for Forte Stella og Forte Falcone (læs mere herom under Portoferraio), med udsigt til det åbne hav. Villaen befinder sig i en del af det fæstningsværk, der skulle beskytte denne del af byen mod angreb og var således allerede bygget, da Napoleon kom til Elba. Ved ankomsten beordrede Napoleon enkelte ændringer gennemført, men indretter sig ellers i de eksisterende gemakker med hans store passion for indretning. Desværre er der også foretaget visse ændringer efterfølgende, så villaen, som den fremstår i dag, ikke helt nøjagtigt svarer til Napoleons hjem. Men den grønne farve, som gennemsyrede boligen dengang, ses stadig i de mange møbler, paneler, gardiner og stoffer, og skal forestilles at gå igen i eksempelvis dekorationerne.
I dag kan man besøge villaen og se hvor Napoleon sov, spiste og ikke mindst læste. Villaen er åben dagligt hele året rundt mellem kl. 09:00 og 19:00 i hverdage og til kl. 13:00 i weekenden og på helligdage.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Sommerresidens Villa di San Martino
Fire kilometer uden for Portoferraio finder man Napoleons sommerresidens i grønne omgivelser i en mindre dal. Villaen er egentlig ganske ubetydelig i størrelse og skal ikke forveksles med den majestætiske bygning Galleria Demidoff, der ligger nedenfor, og som først blev bygget årtier senere.

Napoleon fandt Villa di San Martino under en ridetur. Han ønskede sig en bolig lidt væk fra de opsigtsvækkende beboere i Portoferraio, og fandt her en bolig delvist tilgroet, delvist plejet af rette størrelse. Han indhenter sine betroede hjælpere til at stå for istandsættelse og udvidelse af huset, og tager sig selv af haven, præcis som på Villa dei Mulini. Desværre kommer Napoleon her sjældent, faktisk er det ganske få timer han opholder sig her ad gangen for at slappe af fra byens larm eller for at omgive sig af dejlige damer. Og endnu mere desværre har eftertiden indeholdt så mange uenigheder og villaen har haft så mange ejere, at det møblement, der i dag er i huset, ikke længere er det originale, men et forsøg på at genskabe tidens tendenser, dog er vægdekorationerne af piemonteseren Revelli de oprindelige.

Villaen er åben dagligt hele året rundt mellem kl. 09:00 og 19:00 i hverdage og til kl. 13:00 i weekenden og på helligdage.

 
search map