Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Den hyggelige by Sorrento ligger smukt på spidsen af Sorrentohalvøen med et fint vue ud over havet, Napoli-bugten og øen Capri i horisonten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Den gæstfrie by

Sorrento er berømt for sin kunstnerige mangfoldighed; digterkunst, litteratur, musik, dans (tarantella) og ikke mindst "køkkenkunst" (pizza og pasta). Byen kaldes for la gentile (den venlige by) på grund af sit milde klima, de smukke udsigtspunkter der findes overalt i byen, de mange parker fyldt med citron- og appelsintræer og de lokale indbyggerers venlighed og gæstfrihed. Få byer i Italien tilbyder en så skøn kombination af italiensk folkeliv på gader og torve kombineret med rolige og fredfyldte omgivelser. Siden Middelalderen har byen været turistmål for både kongelige og adelige fra hele verden.

Læs mere om Sorrento

Limoncello

Sorrento er ligesom øen Capri kendt for sin produktion af den gode citronlikør Limoncello, som laves af de gode citroner fra området, alkohol, vand og sukker. Et lille glas Limoncello smager allerbedst efter et godt måltid mad og bør prøves under ens besøg i byen - gerne på Piazza Tasso, hvor der findes udendørsservering.

Sorrentos hovedgade, Corso Italia

Den italienske forfatter Torquato Tasso blev født i byen og giver i dag navn til byens hovedtorv. Fra hovedtorvet begynder Corso Italia, en vej som er rig på butikker, hyggelige caféer og gode restauranter. Vi anbefaler desuden et besøg i domkirken, Verniero-palæet med dets arabiske dekorationer og Sedile Deminova, der stammer fra slutningen af 1400-tallet. Det var her de adelige, som repræsentanter for byens forskellige kvarterer, mødtes.

Rejser til Sorrento

Sorrentos gode placering gør, at den er let tilgængelig. Man kan enten flyve til Rom eller Napoli og derfra kan man let tage toget videre til byens centrum. Fra Sorrento har man et bredt udvalg af udflugter at vælge imellem - den smukke Amalfikyst, øerne Capri, Ischia og Procida og storbyen Napoli samt Pompei.

Bussen fra Sorrento til Amalfikysten kører alle ugens dage, flere gange i timen (flest afgange på hverdage). Rejser du til Sorrento i højsæsonen så vær opmærksom på, at der godt kan være rimelig meget tryk på nogle af de mest populære tog- og busafgange.

Filmoptagelser i Sorrento

Har du set Susanne Biers prisbelønnede film "Den Skaldede Frisør"? Så har du sikkert også ladet dig imponere af de skønne omgivelser, som hovedparten af filmen foregår i. Ja, du har ret - det er i Sorrento, og et godt bud vil være lige at se den en gang til inden du tager afsted. Det sætter stemningen for en god tur.

Skjul teksten
 
 
search map