Campania Mit yndlingssted i Italien: Amalfikysten

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Af Mette Møller Hansen, In-Italia

Jeg har besøgt virkelig mange dejlige steder rundt omkring i Italien, men et sted jeg bliver ved med at vende tilbage til gang på gang er Amalfikysten. Jeg er i forvejen vild med regionen Campania med alle dens guldklumper som bl.a. storbyen Napoli, de mange små og hyggelige kystbyer, Pompei, Vesuv, templerne i Paestum, solrige Sorrento, turisttomme Salerno, øerne Ischia, Capri og autentiske Procida og ikke mindst den imødekommende lokalbefolkning og det gode regionskøkken – her kan jeg ikke undgå at nævne områdets berømte bøffelmælksmozzarella!

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Amalfikysten facinerer mig hver gang med dens dramatiske klippesider og smukke naturscenerier og benævnes ikke uden grund af mange som en af Europas smukkeste kyststrækninger. Jeg rejser altid på disse kanter med den offentlige transport, da det fungerer upåklageligt med busser hele året og med båd mellem de større byer i sommerhalvåret. Det er altid en fornøjelse at se, hvordan buschaufførerne med den største lethed fører bussen sikkert igennem det ene hårnålesving efter det andet – endda med kun èn hånd på rattet og en is i den anden.
Et godt tip: Sæt dig så langt forrest i bussen du kan komme, da du på den måde mindst føler de kurver og sving bussen tager.

Jeg holder især meget af byen Ravello, der ligger høj hævet over kystvejen og kystbyerne omkring 30 minutter i bus fra Amalfi. Herfra har man – især fra den smukke have ved Villa Cimbrone (sidst jeg var der kostede entréen 8 €) – en fabelagtig udsigt over havet og landet brat under en og desuden hersker der heroppe en særlig ro som man fx ikke finder i den noget mere hektiske Amalfi. I juli kan man i Ravello nyde godt af en række klassiske koncerter og rammerne for disse kunne næsten ikke være bedre! (Måske kun overgået af en koncertoplevelse jeg havde en lun juli-aften i byen Paestum i det sydlige Campania for nogle år tilbage. Her blev koncerten med min italienske yndlingssangerinde nemlig afholdt i et flot oplyst tempel fra år 600 f.Kr. med en smuk stjerneklar himmel over ens hoved).

Mine foretrukne rejsemåneder når turen går til Amalfikysten må være ultimo april/maj og september. Her har man en behagelig varme og et moderat antal turister sammenlignet med sommermånederne.

 
search map