Cetara, Campania Procession for Sankt Peter i Cetara

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Apostlen Sankt Peter er en af de mest dyrkede helgener i Italien. Således også i den lille, maleriske fiskerby CetaraAmalfikysten, lidt vest for Salerno. Her går man hvert år i procession med en næsten mandshøj statue af Sankt Peter, som til daglig står i kirken, der også bærer hans navn. For fiskerbyen er havet traditionelt både den største ven og en farlig fjende, og optogets formål er da også, at Peter skal beskytte fiskerne mod vejrets ubestandighed.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Processionen

Allerede d.19. juni bliver Peter bragt ud af sin kirke og får en lille tur ned til stranden for at forberede havet på den kommende velsignelse. Om aftenen d. 29. juni sættes statuen op på en piedestal formet som en båd. Så bliver den båret fra kirken og rundt i de oplyste gader på skuldrene af de lokale fiskere, der i dagens anledning er klædt i hvide kutter. Når statuen har været rundt i højbyen, bæres den ned til den lille ”bådehavn”, eller rettere: stranden hvor bådene ligger trukket op. Her bæres Peter tre gange rundt i vandkanten for således at velsigne havet, inden optoget slutter med at han bæres tilbage til kirken.

Fyrværkeri

Når det hele er overstået, og klokken har passeret midnat, sluttes der af med fyrværkeri.

 
search map