Ferieboliger og hoteller i Cetara

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Denne hyggelige lille kystby ligger langs vejen mellem Salerno og Amalfi på Amalfikysten, ved foden af Falerio-bjerget. Det lille maleriske fiskerleje strækker sig vifteformet i en dyb dal langs havet, omgivet af vinmarker og citronplantager.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Charme og stemning

Byen lever i dag for størstedelen af fiskeri og forarbejdelse af ansjoser og tunfisk. Her tørres ansjoserne endnu som i middelalderen - en smagsprøve, som minder om den romerske garum, kan fås på de lokale restauranter. Som noget helt usædvanligt på denne populære kyststrækning findes der nemlig hverken turistcentre eller hoteller i byen, hvor de få udenlandske besøgende indkvarteres i lejligheder spredt rundt om i byen. Lad det være sagt med det samme: Lejlighederne er simple, spartanske og ofte ganske slidte! Tag derfor ikke til Cetara, hvis du ønsker en hyggelig, velmøbleret lejlighed, som du kan sidde og nyde. Tag hertil, hvis lejligheden blot er et sted, hvor du sover, bruger badeværelset og laver lidt enkel mad. Tag hertil for de dejlige terrasser, for det charmerende liv på gaden, for stemningen, for udsigten, for de gode spisesteder, for den skønne kaffe, men forvent dig ikke for meget af selve lejlighederne.

Læs mere om Cetara

Omdrejningspunktet

Her i byen synes livet på mange måder at være gået i stå for mange år siden. Her er ingen supermarkeder, så alt indkøb foregår hos de små handlende, og livsrytmen er da også adstadig i de mange små gyder. Byens små torve og havnen er stadig omdrejningspunkt for tilværelsen, og her finder man charmerende caféer, restauranter og et sprudlende liv på de varme aftener.

Gode restauranter

Siden 1685 har byens liv været præget af det franciskanske kloster, som endnu repræsenterer et holdepunkt for etik, uddannelse og kultur i byen. Munkenes tilstedeværelse har skabt det monumentale kloster med den tilhørende kirke og lægbroderbygning, hvor folkeskolen og en restaurant ligger i dag. Skønt byen således har meget få turister, så skorter det ikke på gode restauranter, og "San Pietro" er ligefrem hele turen værd, hvilket da også bevidnes af de mange gæster, som kommer fra nær og fjern for at spise her.

Byens symbol

Byens symbol er det imponerende tårn, som dominerer havnen og endnu byder de besøgende velkommen. På venstre side af havnen, på den anden side af molen, ligger en lille strand, hvor man i fred og ro kan nyde det gode vejr og det rene vand.

Skjul teksten
 
 
search map