Ferieboliger og hoteller i Caserta

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Casertavecchia

Casertavecchia ligger lidt oppe over det nuværende Caserta. Det er en lille middelalderby, hvor domkirken den dag i dag ser ud som i 1100-tallet, men rødderne går meget længere tilbage i historien.

Casertavecchia føles som en ældgammel by. Hele den moderne udvikling med trafik, stress og jag overlader man til Caserta, og derfor er Casertavecchia blevet et lille åndehul, hvor man kan nyde freden og udsigten. Det er også et velkendt udflugtsmål for casertanerne selv, der gerne tager op til restauranterne og cafeerne i byen.

La Reggia

Det imponerende slot i den fortryllende park midt i Caserta blev oprindelig bygget som kongebolig for den bourbonske Karl d.III. I 1750 erobrede bourbonerne hele området omkring Caserta, og Karl d.III besluttede, at Caserta skulle være hovedsædet for hans militær og administration, da Napoli var for let indtagelig.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Fanger og slaver

Han satte straks arkitekten Luigi Vanvitelli i gang med at projektere det nye slot, og allerede i 1751 blev tegningerne godkendt, og arbejdet gik i gang. Et så enormt projekt kom til at tage tid, og da Vanvitelli døde i 1773 stod slottet ikke færdigt, men arbejdet førtes videre af arkitektens søn Carlo. Det slidsomme byggearbejde blev til gengæld udført af mængder af slaver og fanger, som de royale skibe hentede med hjem fra erobrede skibe i Middelhavet og togter på den libyske kyst.

Læs mere om Caserta

Imponerende

Slottet La Reggia fik aldrig de fire hjørnetårne og kuplen i midten, som det var projekteret, men det er alligevel en helt fantastisk og imponerende bygning med sine 1200 værelser, 1790 vinduer, 34 trapper, og hele slottet dækker en overflade på 44.000 m².

Museum og park

La Reggia huser i dag i de kongelige gemakker, en traditionel kampansk julekrybbe fra 1700-tallet med hele 1200 figurer, byens kunstmuseum, Vanvitellis museum og hofteatret, men det er og bliver dog parken rundt om slottet, der får de fleste til at lægge vejen forbi Caserta.

Slotsparken

Parken er kolosal og anlagt fuldstændig eventyrligt med store bassiner, kunstneriske vandfald, skjulte statuer og en helt uforlignelig engelsk have. Så er man i nærheden bør man ikke undlade at besøge Italiens Versailles og den underskønne park, der omgiver det.

Skjul teksten
 
 
search map