Amalfikysten, Campania Amalfikysten: Tæt på alt – og alligevel uendelig langt væk…

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Den smukke Amalfikyst har til alle tider haft en magisk tiltrækningskraft på rejsende fra hele verden, og de første danskere som indtog området, var de berømte Guldaldermalere i begyndelsen af 1800-tallet. Vejene eksisterede stort set ikke, og de fleste kom sejlende i større eller mindre både, og transporterede sig efterfølgende rundt mellem de små byer på æsler og mulddyr. De (altså dyrene) færdedes hjemmevant, dengang som nu, på de utallige trappestier, der forbinder selv den mindste flække på kysten – og som også flere og flere turister har fået øjnene op for gennem de seneste år.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

En ferie på Amalfikysten kan gøres på mange måder. De fleste nøjes stadig med se Positano, den berømte domkirke i Amalfi – og hvis der er lidt ekstra tid, gøres der måske også stop i bjergbyen Ravello. Ikke et ondt ord om det, men for de der har lyst og mod til at gå til venstre, når alle andre går til højre, venter der helt uforglemmelige oplevelser bare et stenkast fra de horder af turister, der dagligt indtager Amalfikysten i store busser. Der er et væld af hyggelige småbyer både ved kysten og i bjergene, som stort set aldrig ser skyggen af en turist – og hvor man kan sidde som en konge blandt de lokale, og nyde mindeværdige måltider, mens man ser verden glide lige så stille forbi…

Hvor man skal bo, er et meget personligt og individuelt spørgsmål. Nogle har lyst til at bo dør om dør med de berømte filmstjerner i Positano, mens andre hellere vil møde den lokale bonde og hans familie, når de går ud af døren om morgenen. In-Italia tilbyder begge muligheder, så det afhænger kun af temperament og pengepung.

Et godt forslag kunne være et meget smukt beliggende hotel ved kysten, samt et hyggeligt familieejet hotel i en af de små bjerglandsbyer, som er et godt udgangspunkt for kortere vandreture i området.

Hotel Le Terrazze i Conca dei Marini: er et hotel for livsnydere. Familien Esposito - Prudente overtog og renoverede bygningen til hotel i 1988 og de står stadig for den daglige drift.

Alle gæster bor på værelser med balkon eller terrasse med en forbløffende havudsigt og kan spise deres morgenmad på den vidunderlige fælles terrasse. På hotellet kan man nyde freden og roen og ikke mindst Amalfikystens smukke kyststrækning samtidigt med at de klassiske byer ligger lige rundt om hjørnet.

Albergo Zi' ntonio i Scala: kunne kaldes Amalfikystens balkon. Her bor man i udkanten af den lille bjergby Scala, ca. 360 m.o.h., med en af de bedste udsigter på hele Amalfikysten.

Ud over udsigten, som er hele rejsen ned værd, så bor man på et ægte og hjemligt hotel, hvor servicen er familiær, maden velsmagende og stilheden en fornøjelse for sjælen.

Her er man tæt på alt – og alligevel uendelig langt væk…

 
search map