Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer og områder i Campania

Se alle byer og rejsemål i Campania

En perlerække af gode grunde

Campania er på en gang et udtryk for skønhed, drama, historie, kultur samt sol og hav: Den smukke Amalfikyst er prydet af en perlerække af byer, så som Ravello, Amalfi og Positano m.fl., der ligger side om side på noget, der af mange betegnes som en af Europas smukkeste kyststrækninger. Sorrentohalvøen og udsigten over Napolibugten, og vulkanen Vesuv som våger over landskabet, og som trods sine massive kræfter ikke afskrækker befolkningen i at bo op og ned ad dens frugtbare skråninger.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Af alle de områder H.C. Andersen (1805 – 1875) besøgte under sin dannelsesrejse i starten af 1840’erne var Napoli og dens omegn dét sted han holdt allermest af. Samme fascination er at finde i Johann Wolfgang von Goethe’s (1749 – 1832) værk ”Italiensk Rejse”, hvor han i 1786 beskrev Napoli som et sandt paradis. Noget som mange nok ikke ville kalde byen for i dag, med dens kaotiske, larmende og yderst livlige bycentrum.

Læs mere om Campania

Den sydlige del af regionen - kaldet Cilento, hvor Goethe også kom igennem - huser Italiens anden største naturpark, hvorfor området lægger op til store naturoplevelser og rolige omgivelser. I områdets mange små hyggelige kystbyer, med deres ned-i-tempo hverdagsliv, finder man en ærke-italiensk atmosfære og et godt gedigent køkken baseret på områdets egne hjemmedyrkede og hjemmeproducerede herligheder.

Romerne fandt et fristed i Campania, og byggede prægtige byer som Pompei, der i al sin storhed måtte bukke under for Vesuvs vrede. Campania har i det hele taget et imponerende udbud af historie og kultur. Og derfor bør Campania opleves.

En eller to uger?

Campania er en magisk oplevelse fuld af romantik, charme og storslåede monumenter, som trods tidligere tiders fascination i flere tilfælde er gået i glemmebogen. Har man en uges ferie at gøre godt med er der stof nok på Amalfikysten til en uge. Det samme gælder Cilento-området. Man kan med fordel - ved to ugers ferie - forene begge områder, således at man oplever to forskellige sider af regionen Campania. In-Italia har et stort udvalg af ferieboliger i begge dele af regionen.

Hvis romantik for dig er små fiskelejer, velduftende citrontræer, huse på bjergskråninger og trappetrin så langt øjet rækker, så lad dig forføre af Amalfikysten – og tag din elskede ved hånden. Det maleriske område og resten af regionen Campania er stedet, hvor sol og hav mødes i skøn forening med mennesket, kulturen og historie i midten.

Campania er en magisk oplevelse fuld af romantik, charme og storslåede monumenter, som trods tidligere tiders fascination i flere tilfælde er gået i glemmebogen. Med sine utroligt mange facetter er Campania derfor stedet, hvor man kan kombinere romantik med det mere autentiske Italien eller med interessen for et aktivt frikvarter, med storbyliv eller med familien i hånden.

Villa i Campania

Udbuddet af private villaer i Campania er ikke storslået, da villaerne som regel ikke ligger dér, hvor de rejsende almindeligvis vil til. Men hvis man ønsker at leje herremand på sin egen præstegård eller herre i eget hus, så findes muligheden også her.

Med egen villa, opnår man den selvstændighed, vi kender hjemmefra vores egen matrikel. Her skal man ikke deles om svømmebassinet, haven eller terrassen. Her skal man ikke tage hensyn til de andres børn, men blot nøjes med at koncentrere sig om sine egne. Med egen villa opnår man privatliv og fred.

Byer

Døbt Neapolis

Napoli er en forunderlig blanding af storhed, nyt og gammelt, og en anelse forfald i visse områder af byen. Byen blev grundlagt af grækerne og døbt Neapolis siden har den været under romersk, byzantinsk, gotisk, normannisk, fransk og spansk besiddelse. Sporerne fra de mange forskellige besættelsesmagter har sat sine tydelige spor. I Napoli kan du blandt andet vælge at se Italiens arkæologiske Nationalmuseum, Duomoen, Castel Nuovo, det kongelige palads og meget mere. Også den mere ukendte underjordiske by kan anbefales.

Salerno

Salerno mod syd ligger skønt ud til havet. Byen var i lang tid under lombardernes herredømme, men faldt under normanniske herredømme da Robert Guiscard besluttede sig for at konsolidere sin magtposition i Syditalien. Byen var under middelalderen anerkendt for sit medicinske universitet. Store dele af byen blev under anden verdenskrig udsat for kraftige bombardementer, hvorfor visse områder fremstår i mere moderne stil. Her er masser af muligheder for shopping, spisning og spadsereture rundt i byen - f.eks. på byens lange panoramiske promenade nede ved havet. Byen har forbavsende få turister trods dens nærhed til Amalfikysten.

Perlene på kysten

Amalfi, Positano, Ravello osv. langs Amalfikysten har alle deres individuelle charme og ligger flot på de stejle skråninger. Især katedralen i Amalfi som er af normanniske oprindelse er et flot og stort monument. Cetara er en charmerende mindre by med et aktivt fiskerleje beliggende i begyndelsen af Amalfikysten kommende fra Salerno og som har et meget karakteristisk og autentisk præg over sig. Bemærk, at der i denne by er særligt mange trapper. Her er et lille, men godt udvalgt af dejlige restauranter. Minori og Maiori midt på kyststrækningen er nabobyer og ret forskellige. Den større by Maiori synes nyere, idet den i 1954 blev oversvømmet og derefter genopbygget grundet store ødelæggelser. Maiori har Amalfikystens længste strand. Nabobyen Minori har også sin egen lille strand og et charmerende ældre bycentrum med smalle gader og en hyggelig atmosfære og kan virke mindre turistet sammenlignet med f.eks. byerne Positano og Amalfi. Ravello huser to skønne viller med tilhørende haver; Villa Rufolo og Villa Cimbrone og desuden har man et fantastisk vue ud over Amalfikysten oppe fra denne by, der ligger 350 over havets overflade.

Sorrento

På Sorrentohalvøen er Sorrento trods et vist opbud af turister en dejlig oplevelse. Byen breder sig op ad skråningerne og fra flere steder kan man nyde et fantastisk panorama ud over Napolibugten. Længere inde i landet har byer som Caserta (den gamle bydel) flere historiske monumenter at byde på. Benevento har en lang og vigtig historie bag sig og er blandt andet kendt for sin flotte triumfbue opført under kejser Trajan.

Cilentos byer

Cilento er et naturskønt område, der ligger syd for Amalfikysten i det sydligste af regionen Campania. Størstedelen af området rummer nationalparken: Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano som betragtes som Italiens anden største park. Området er ligeledes sagnomspundet og rigt på kultur, bl.a. de velbevarede templer i Paestum. Her finder man små hyggelige byer langs kysten, som Acciaroli, Agropoli og Santa Maria di Castellabate m.v., hvor antallet af turister ikke kan måle sig med Amalfikystens, hvilket gør at området på nogle punkter kan synes helt uudforsket og uspoleret.

Historie

Imponerende fortid

Campanias historie er ikke mindre end imponerende. Grækerne, romerne, byzantinerne, goterne, lombarder, normannere, franskmænd og spaniere har alle været med til at præge regionens udtryk.

Hvis man fokuserer på de romerske elementer er det nærliggende at tænke på byer som Pompei og Herkulanum. Paestum har et pragtfuldt dorisk tempel som eksempel på grækernes tidligere tilstedeværelse.

Normannerne har efterladt monumenter i Napoli, Benevento, Caserta og Amalfi. Hvis man går historiebøgerne igennem vil man erfare at netop perioden med normannisk herredømme er særdeles spændende.

En stor del af Campanias historie er domineret af perioden hvor regionen var en del af kongedømmet ”De to Sicilier” som omfattede stort set hele Syditalien. Dette kan forklare, hvorfor beboerne i det sydlige Campania har et mere siciliansk-præget dialekt modsat det midt- og nordlige Campania, hvor den napolitanske dialekt er fremherskende.

Sol & Strand

Mildt klima kombineret med al slags badevand

I Campania kan man næsten altid være sikker på herligt vejr.

Da mange af de interessante byer befinder sig langs kysten, er der god mulighed for at kombinere en kulturferie med sol og hav. Lange brede sandstrande er ikke typiske for Amalfikysten med dens mange klipper, men så mindre sandstrande forekommer alligevel. Derimod finder man især i den sydligere del af regionen lange og brede sandstrande.

Hvis man kan lide at snorkle er der således mange gode muligheder for at udforske havet. Der findes flere gode steder f.eks. i Cilento reservatet, på Capri, men også på Sorrento halvøen, hvor man med fordel kan snorkle. Det er også tilrådeligt at tage ud på havet og sejle med bådende der forbinder en række byer på Amalfikysten, Sorrento og Capri med Cilento-området i syd. Også fra Napoli afgår der dagligt både mod selvsamme destinationer inkl. øerne Ischia og Procida.

Er man til kurbade er Ischia Øen at besøge. Udover dens fine udbud af dejlige stande, findes der nemlig en række kurbadesteder under åben himmel, med mineralholdigt og eftersigende helbredende vand, der tiltrækker mange besøgende. Takket være øens vulkanske oprindelse, er bassinerne naturligt opvarmede(nogle helt op til 40 graders varme!).

Naturoplevelser

Bakkeland, bjerge og middelhavsflora

Omtrent 35 procent af Campania er dækket af bjerge som dominerer meget af regionens indland. Over 50 procent af Campanias areal er bakkelandskab. De resterende 15 procent er dækket af sletter.

Meget af kysten er karakteriseret af forrevne klipper dækket af citrontræer og anden vegetation. Amalfikysten og Sorrentohalvøen er usædvanligt smukke. I Cilento reservatet finder man i baglandet høje bjerge der er dækket af skovområder, hvorimod man langs kysten støder på den typiske middelhavs flora.

I højlandet i Avellino provinsen finder man mange flotte vinmarker som ofte er beplantet med Campanias egne fantastiske druesorter, som f.eks. den blå Aglianico drue og de grønne Greco di Tufo og Fiano druer.

Campanias højeste punkt 2.050 meter over havets overflade finder man i regionens nordligste del som også kaldes Monti del Matese. I dette område finder man en skøn og uspoleret natur med skove, floder og søer. Området som i øvrigt er en beskyttet park er også rig på fauna. Her findes ulve, kongeørne, vildkatte og spændende jagtfugle.

Mad & vin

Bøffelmælksmozzarellaens hjemstavn

Regionen er umådelig rig på spændende råvarer som f.eks. citroner, skovbær, trøfler, svampe, hasselnødder, figner, kastanjer, dejlige lokale oste og pølser, hvoraf den mest kendte ost absolut må være Mozzarella di Buffala (bøffelmælksmozzarella).

Campania er dog nok mest kendt for at være pizzaens hjemland, og hvor den moderne pizza, som vi kender den i dag, blev født” (i Napoli). Regionen har meget mere at byde på end pizza. Naturligvis spiser man masser af dejlig frisk fisk. I de mere centrale dele af Campania vil man ofte kunne støde på vildt og andet kød. Ellers holder man som andre steder i Italien meget af lam og gris.

Hvis man leder efter sublime gourmetoplevelser findes især på Sorrentohalvøen et par gode muligheder for at stifte bekendtskab med nogle af Italiens bedste restauranter f.eks. Don Alfonso og Torre del Saracino.

Fisk & Skaldyr: At man spiser meget fisk og skaldyr i Campania bør ikke komme bag på nogen. I området omkring Napoli holder man f.eks. meget af store fede havål kaldet ”Capitone” tilberedt på forskellig vis men mindre ål med friske laurbærblade er også en dejlig ret.
Ansjoser spiser man også en hel del af i Campania, saltede, friske eller stegte. ”Gamberetto di nassa” er en rejetype der er særlig populær og som gourmeter mener skal nydes rå og uden det klassiske strejf af citron.
Muslinger, blæksprutter og andre typiske middelhavsfisk og skaldyr optræder naturligvis også hyppigt på spiskortet.

Kød, Vildt & Fjerkræ: Pattegris, lam, ged og den særlige kaninrace fra Ischia er blandt favoritterne i Campania. Vildt spiser man mest i de centrale og nordlige dele af regionen f.eks. vildsvin.

Pølser & Skinke: Campania er en region som også er rig på dette område. Fra bjergene omkring Benevento kommer den vidunderlige luftørret skinke ”Prosciutto di Pietraroja”. Den mest kendte pølse i Campania er pølsen der bærer regionens hovedstads navn ”Salame Napoli”. Af andre gode pølser nævnes her ”Salame di Agerola” fra den sydlige del af Campania, ”Salame di Mugnano” fra vinprovinsen Avellino, ”Soppressata di Gioi Cilento” fra det vidunderlige Cilento reservat og fra Salerno området ”Soppressata di Ricigliano”.

Ost: Mozzarella er Campanias mest berømte ost og med rette. Den sande mozzarella fremstilles af bøffelmælk og er dejlig med et par dråber god olivenolie og f.eks. Campanias cherrytomat ”Pomodorino al piennolo” og selvfølgelig et par blade basilikum.

Søde Sager: Kager og is er man gode til at fremstille i Campania. Is lavet på Amalfikystens fantastiske citroner er en sand fornøjelse. Det er videnskabeligt bevist at citronerne fra Amalfikysten har dobbelt så meget aroma som andre typer citroner. Desuden kan nævnes de svampede kager Babà, der kan være vædet i rom eller limoncello og som smager fortrinligt.

Vin & Vingårde: I de seneste år er en lang række meget spændende og dygtige vingårde skudt frem med fantastiske vine på lokale druesorter. Blandt de mest kendt er f.eks. Taurasi en rødvin som er lavet på aglianico-druen. De gode af slagsen er helt fantastiske og byder på dejlig kompleksitet og elegance. Taurasi kaldes ofte også sydens Barolo på grund af visse ligheder med denne store vin, især når man taler om syre og tanniner.
Af hvidvine gør især Greco di Tufo og Fiano di Avellino sig bemærket. Vinene har en dejlig næse med mange forskellige indtryk, sprødhed og friskhed i smagen og passer godt til de mange spændende fiskeretter Campanias køkken tilbyder.
Herunder følger en liste over nogle af Campanias ypperligste vingårde: Feudi di San Gregorio, Mastroberardino, Salvatore Molettieri, Antonio Caggiano, Terredora di Paolo, Cantina del taburno, Villa Matilde, Caputo, Luigi Maffini, Marisa Cuomo.

Skjul teksten
 
 
search map