Reggio Calabria, Calabrien Maria-procession i Reggio Calabria

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Trøstens jomfru Maria**, som denne fest er viet til, blev Reggios skytshelgen så langt tilbage som 1576. Allerede før dette år blev hun tilbedt i byen, og i 1547 blev der fremstillet en enorm billedstøtte af hende, der snart kom til at stå, hvor den stadig står i dag, nemlig I Eremo-kirken*, der ligger på en høj i udkanten af centrum.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

I nødens stund

Det var svære tider, dengang billedstøtten blev til. Byen truedes af jordskælv, tyrkere og epidemier. Men når nøden var størst, bar man Maria-billedet rundt i procession, og det siges at have reddet byen fra mange katastrofer.

Bøn, sang og dans/h3>
Intet kan derfor være mere naturligt end at man hvert år mindes disse velgerninger med en stor procession og flere dages festligheder. Festen er på den ene side dybt religiøs, på den anden side også bare en fest. Man starter fredag aften med messe i Eremo-kirken, og de troende kan tilbringe natten her i bøn. Imens synges og danses der udenfor, bl.a. danses den traditionelle syditalienske dans Tarantella. Tidligt lørdag morgen bæres billedstøtten så ud af kirken og processionen til domkirken i centrum starter.

Slutspurt

Billedet kaldes ”La Vara” på den lokale dialekt, og bærerne omtales som ”Portatori della Vara”. Midt på formiddagen når processionen centrum, hvor den bevæger sig ad hovedgaden Corso Garibaldi mod domkirken. Når den kommer frem til domkirkepladsen indledes den traditionelle ”slutspurt” (volata), hvor de godt slidte bærere løber alt hvad de kan med den enorme billedstøtte hen til trappen foran domkirken.

Så starter festen

Når Maria således er nået velbeholden frem, starter festlighederne lørdag aften, og de varer til tirsdag aften. Der er udstillinger i kirkerne, konkurrencer på torvene, koncerter og optræden på gaderne, foredrag og almindelig feststemning, hvor familierne går byen rundt for til sidst at finde sig et spisested.

* Eremo-kirken blev ødelagt ved det store jordskælv i 1908. Den nuværende Eremo-kirke er fra 1965.
* Jomfru Maria, eller Madonna, som hun gerne tituleres i Italien, har mange egenskaber, og det er almindeligt at man knytter tilbedelsen af hende til en bestemt egenskab eller fremtræden.

 
search map