Tag til Italien pÄ BondegÄrdsferie

Tag på bondegårdsferie i Italien med In-Italia
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
1

Henter indhold

Efterhånden som vores feriegæster bliver bedre og bedre vant med, hvad de kan forvente sig af en rejse, oplever vi en stigende efterspørgsel på lidt anderledes rejser. Mange ønsker i dag ikke kun at holde en traditionel ferie på et stort resort ved stranden, men forventer at komme tættere på lokalsamfundet og at kunne kombinere deres afslapningsferie med oplevelser, der er karakteristiske for netop det område, de vælger at holde rejse til. Det kunne eksempelvis være oplevelser med vinsmagning, vandreture, madlavningskurser, ridning, bondegårdsdyr og lokalt landbrug.

En bondegårdsferie i naturskønne omgivelser

Desuden ønsker mange at kunne koble helt fra, når de er på ferie, og føler, at dette er lettere uden for storbyerne eller de store resorter, hvor der er mange andre feriegæster. Endelig er det altid en kabale, der skal gå op, når hele familien skal være glade og tilfredse på en ferie. At børnene for eksempel gerne skal have ligeså meget ud af ferien som de voksne, kan også motivere til at søge andre former for ferieindkvartering end et traditionelt hotel.

Kan du genkende dig selv i ovenstående, så er en bondegårdsferie eller agriturismo-ferie i Italien måske noget for dig. Agriturismo, som løst oversat betyder bondegårdsferie, er et fænomen, som bliver mere og mere populært i disse år, og det naturskønne, varierede landbrugsland Italien er et oplagt feriemål.

>>> Læs mere om agriturismo i Norditalien

Vinmarker, pool, romantik og natur

Ferie på en bondegård i Italien kan være mange ting. Hele familien kan eksempelvis boltre sig på en vingård i Toscana, og svømme i poolen med udsigt over de kuperede, frodige vinmarker. Eller I kan tage af sted på en romantisk parferie til en agriturismo med havudsigt i det smukke Ligurien. At rejse helt mod syd til Sicilien og holde ferie på en gård midt i en bjergrig naturpark er også en attraktiv mulighed. Det er lige før, man mærker duften af citrustræer bare ved tanken.

Ovenstående er blot eksempler til inspiration. Du kan finde agriturismo’er, der er egnede til familieferie i hele Italien – ligesom du kan finde agriturismo’er med romantisk stemning i alle italienske regioner. Hvis du vil have gode tips eller hjælp til at skræddersy til ferie på en italiensk bondegård, kan du altid kontakte vores medarbejdere, der kender de lokale forhold indgående. På en bondegårdsferie i Italien kan du bo i egen lejlighed eller på værelse – og børnene kan klappe dyrene.

>>> Læs mere om agriturismo i Toscana
>>> Se også agriturismo i Piemonte

Kriteriet for, at et feriested i Italien må kalde sig en agriturismo, er, at der i udgangspunktet er en form for fødevareproduktion eller vinproduktion på stedet. Denne brede definition lægger op til, at du virkelig har noget af vælge imellem, hvis du vil på italiensk bondegårdsferie. Nogle agriturismo’er har bondegårdsdyr, hvilket ofte vil være til stor fornøjelse for børnene.

Andre ligger i komfortabel gå- eller køreafstand til spændende seværdigheder eller historiske byer – og andre igen har ikke langt til bademuligheder, for eksempel ved stranden eller en sø. De fleste agriturismo’er har pool, og mange har børnepool.

På nogle agriturismo’er bor i på værelse og spiser måltiderne på stedets restaurant, som ofte serverer lækre egnsretter baseret på hjemmedyrkede eller lokalt dyrkede ingredienser. Andre har mulighed for, at I kan bo i jeres egen, rummelige lejlighed, ofte med egen terrasse, og selv lave mad i lejlighedens køkken. Mange tilbyder en kombination af disse indkvarteringsmuligheder.

>>> Læs mere om agriturismo på Sicilien
>>> Se også agriturismo ved Lucca i Toscana

Ferie på familiedrevne gårde med karakter, troværdighed og personlighed

En betydelig del af de agriturismo’er, In-Italia har den glæde at samarbejde med, er familiedrevne, og det betyder, at ejerne har en stor, personlighed tilknytning til feriestedet og en dyb interesse i at få dig til at føle dig velkommen. De elsker det sted, de driver, og det er en livsstil snarere end et arbejde for dem. Nogle gårde er gået i arv, og selvom hver generation sætter sit eget præg på det, mærker man forbindelsen til fortiden. Ofte ved ejerne meget om, hvad der værd at opleve i lokalområdet, og kan hjælpe dig med at få det optimale ud af din ferie. Når du holder ferie på en agriturismo er du ikke en anonym gæst, men bliver en del af stedet den tid, du bor der.

Det, alle agriturismo’er har tilfælles er, at I kan finde fred og ro og nyde hinanden som familie. I kan gå ture i lokalområdet, og I kan dase ved poolen. I kan beundre de ofte spektakulære udsigter over marker, bjerge, bakker, skove, søer eller hav, og I kan komme tæt på livet, som det leves i lokalsamfundet. At lytte til stilheden om aftenen, kun brudt af cikadernes sang, og at glæde sig til hvor godt man sover i den rene landluft er den perfekte afslutning på en god feriedag. Sidst men ikke mindst kan I tage en masse gode oplevelser med hjem i kufferten.

>>> Læs mere om agriturismo i Ligurien
>>> Se også agriturismo i Veneto

 
search map